Bajern (©Reuters)
Bajern (©Reuters)

Usporila bavarska mašina, do pobede sa bele tačke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.22. | 17:24

Augzburg se držao do deset minuta pre kraja

Nedelja koja ne greje baš dušu navijačima Bajerna. Negde nešto je „kvrcnulo“ u bavarskoj mašini, koja ovih dana ne deluje tako moćno kao u većem delu sezone.

Posle poraza od Viljareala u Ligi šampiona u Španiji, tim Julijana Nagelsmana se ozbiljno preznojio da dođe do tri boda protiv Augzburga na Alijanc areni. Tek desetak minuta pre kraja sreća je pogledala crvene, igranje rukom u šesnaestercu im je donelo penal, a Robert Levandovski je bio precizan za minimalnu pobedu – 1:0.

Izabrane vesti

Bajern se pogotovo u prvom delu mučio, nije uspevao da slomi raspoložene goste, koji su odigrali egal poluvreme sa šampionom, a svakim minutom u kojem su imali pozitivan rezultat samopouzdanje im je raslo za koji procenat.

Pojačali su Bavarci od starta drugog dela, ali se činilo da im Talija nije naklonjena ove subote. Branio je i Gikijevic sjajno, skinuo je odmah na startu dobar udarac Levandovskog, kasnije i Kimiha, a i odbrana Augzburga je uspevala da spreči stvaranje velikih šansi.

I onda, tek u 80. minutu trenutak odluke. Levandovski je šutirao glavom, Oksforda je lopta pogodila u odručenu ruku. Zanimljivo je da maltene niko na terenu nije reagovao, igrači Bajerna nisu jurili sudiju i tražili penal. Ali, arbitar se odjednom oglasio, verovatno posle poziva iz VAR sobe i nakon pogledanog snimka odmah pokazao na kreč.

Siguran je bio Levandovski, doneo je prednost Bajernu, koji se posle toga rastrčao, pogodio prečku, jurio da postigne još koji gol, ali se rezultat nije menjao. Pet kola pre kraja, šampion Nemačke je na devet bodova razmaka u odnosu na drugoplasirani Dortmund.

Grojter Firt je jednom nogom drugoligaš. Poslednji tim na tabeli je ispustio poslednji voz, poražen je kod kuće od Menhengladbaha i sada je na deset bodova zaostatka u odnosu na Bilefeld, koji je na poziciji koja vodi u baraž.

Ždrepci su odigrali dobar meč, nisu podbacili u sudaru sa „fenjerašem“ – 2:0. Sve je bilo gotovo za prvih 25 minuta, dominirao je terenom Alasan Plea, koji je najpre asistirao za vodeći gol, a onda se i sam upisao u strelce iz penala.

Pobedu dana ostvario je Keln, koji je gubio 2:0 na svom terenu od Majnca, a onda u poslednjih pola sata napravio totalni obrt – 3:2.

Tek drugi trijumf u poslednjih šest kola sačuvao je Jarčevima šansu da se domognu izlaska na evropsju scenu.

BUNDESLIGA – 29. KOLO

Petak

Štutgart - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)

/Brant 12, 71/

Subota

Bajern Minhen - Augzburg 1:0 (0:0)

/Levandovski 81p/

Keln - Majnc 3:2 (0:1)

/Škiri 60, Ljubičić 78, Kilijan 82 - Burkart 14, Onisivo 55/

Grojter Firt - Menhengladbah 0:2 (0:2)

/Tiram 18, Plea 24p/

Volfzburg - Bilefeld 4:0 (2:0)

/Nmeka 11, 38, Arnold 48, Kruze 53/

18.30: (3,25) Herta (3,10) Union Berlin (2,50)

Nedelja

15.30: (4,50) Bohum (3,70) Bajer Leverkuzen (1,87)

17.30: (2,50) Ajntraht Frankfurt (3,35) Frajburg (3,05)

19.30: (1,55) RB Lajpcig (4,40) Hofenhajm (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bajern Minhenaugzburggrojter firtBorusija MenhengladbahKelnBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara