(©Reuters)
(©Reuters)

Uzalud 32.000 duša na tribinama, stativa sprečila feštu u Splitu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 19:26

Livaja promašio pobedu Hajduka, Osijek nije iskoristio penal – 0:0

Sve je bilo spremno za feštu. Osetilo se u vazduhu da bi najzad mogla da bude „ta“ sezona, kada će Hajduk makar da se čestito pobije za titulu do kraja.

Goreo je Split prethodnih dana, posle četiri uzastopne pobede čekao ga je derbi sa Osijekom. Navala na ulaznice kakva se odavno nije desila. Više od 32.000 duša sjatilo se na strme tribine Poljuda u nadi da će Bili novom pobedom da dođu nadomak vrha tabele, pa još ako se dobije i zaostala utakmica...

Izabrane vesti

Ali, uzalud... Hajduk je bio kao žaba iz crtanog filma koja pred brojnom publikom ne ume da peva. Velika očekivanja armije navijača ostala su na stativi koju je najbolji pojedinac utakmice i najveći as u splitskom timu Marko Livaja pogodio u gol šansi u 81. minutu. Možda je na kraju ishod pravedan, jer je Osijek u prvom poluvremenu promašio penal, ali su na kraju duše armije navijača ostale prazne kao mreže na Poljudu – 0:0.

Sva euforija danima pre meča i velika poseta na tribinama više su sputali igrače Hajduka nego goste, koji su potpuno dominirali terenom u prvom poluvremenu. Osijek je vezao Splićane u čvor, momci u belim dresovima nisu čestito ni zapretili. A, tim Nenada Bjelice je imao zicer za vođstvo – penal. Igrao se 11. minut kada je Klajnhajzer oboren u šesnaestercu domaćih i sudija je pokazao na belu tačku.

U prvi mah je Bohar pogodio, ali je iz VAR sobe stigla direktiva da šut mora da se ponovi, jer je Merez ušao u šesnaesterac pre vremena. Izgleda da je bilo suđeno da gola ne bude, jer je golman Hajduka Kalinić odbranio novi pokušaj Bohara.

Slika se potpuno promenila u drugom poluvremenu. Hajduk je zaigrao kao pravi domaći tim, pesma sa tribina postala mu je vetar u leđa, a ne okov oko nogu. Livaja je terorisao odbranu Osijeka, ali se ni njemu nije dalo da neki od šuteva završi u mreži.

Trener Osijeka Bjelica je isključen zbog protesta u 70. minutu, a desetak minuta kasnije Hajduk je propustio svoju najveću priliku za pobedu. Lubičić je lukavo odigrao Livaji u prostor iza leđa odbrane gostiju, a napadač Hajduka je sa peterca, doduše dosta iskoso, pogodio bližu stativu.

Tek posle toga se Osijek presabrao, kao da mu je bilo potrebno upozorenje da može da izgubi utakmicu. Stvorio je dve solidne prilike koje je Kalinić ukrotio.



tagovi

Hajduk SplitOsijekNenad BjelicaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara