(©Starsport)
(©Starsport)

Valjak kao spori ritam bend, Jović ga spasao novog kiksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.11.22. | 17:25

Novi Pazar pao u Humskoj 20 minuta pre kraja – 1:0

Kakav uvod sezone, takav i njegov „zaključak“: Partizan je igrao katastrofalno u prvih nekoliko kola Mozzart Bet Superlige, a ništa bolje nije izgledao ni koju rundu pre spuštanja jesenje zavese. Sve što je valjalo u ovom delu takmičarske godine je bila središnjica, koja je zaista punila oči navijačima. Ali, nije dovoljno dugo trajala.

Još jednom je Parni valjak ličio na spori ritam bend, ali ga je rezervista Nemanja Jović spasao da ne dočeka zimu u baš debelom minusu - 1:0. Slobodan pad u igri tima Gordana Petrića se nastavio i protiv Novog Pazara, međutim, snalažljivost krilnog napadača je spasla crno-bele od novog proklizavanja, kakvo im se desilo na istom stadionu samo koji dan ranije protiv Spartaka.

Izabrane vesti

Gol za pobedu postigao je Jović, ali je igrač koji je doneo novu energiju i preokret na terenu bio Danilo Pantić, čijim je ulaskom Partizan dobio ubrzanje. Imao je vezista dva sjajna šuta s distance, isceđenom timu vratio je boju u lice, mahao je rukama prema tribinama, tražio podršku nevelikog broja publike, da daju vetar u leđa ekipi i ta sinergija je donela crno-belima pobedu za nešto mirniju jesen.

Ali, svakako da će mnogo posla čekati i Petrića i čelnike kluba u nikad dužoj zimskoj pauzi. Sve ono što se pričalo još pre nego što je sezona počela, da tim nema dubinu, nema dovoljan kvalitet, pokazalo se kada je prošao „medeni mesec“ od dolaska novog trenera. Petrić je dao novu energiju timu, doneo veliki preokret, oduševio publiku pogotovo partijama Valjka na evropskoj sceni. Ipak, kada je zamor materijala počeo da stiže startere, kvalitet igre celog tima je počeo drastično da opada. Do te mere da je protiv Čukaričkog (3:2), Javora (3:3), Spartaka (0:1) i Novog Pazara (1:0) Partizan morao na svom terenu da drhti do poslednjeg minuta za bodove. A, neki su mu i izmakli, pa otud veliki zaostatak na polusezoni, opšti je stav – nedostižan.

Petrić ovog puta nije eksperimentisao, poslao je tim u formaciji u kojoj se najbolje snalazi, sa dvojicom krilnih napadača i Rikardom u špicu i izgledao je Partizan malo bolje nego protiv Spartaka. Sa više želje, angažovanije, pa i opasnije. Ali, u velikom je padu igra crno-belih već nekih mesec dana, sve ono što im je polazilo za nogom tokom septembra i prve polovine oktobra, sada sve manje uspeva.

Dve dobre šanse stvorio je Partizan u prvom poluvremenu, prvo je Fejsa loše reagovao na odbitak u petercu, a onda je Menig, sam ispred golmana, tukao pravo u Kljajića. Imao je i Pazar prilike da povede, doduše ne tako dobre kao domaćin, Majdevac je šutirao u spoljni deo mreže, a Lončarev pokušaj sa distance je vrhovima prstiju skinuo ponovo nesigurni Popović.

Odbrana Pazara je skupljala u sredini, nije dozvoljavala Rikardu da dođe do lopte, a u skoku su kršni Rubežić i Joksimović lako otklanjali svaku pretnju crno-belih.

U nastavku sve do ulaska u igru Danila Pantića i Nemanja Jovića – ista priča. Čak i manje šansi za gol. Jedinu je imao Andrija Pavlović glavom, kada je lopta prošla pored stative. S druge strane, Novi Pazar se sve više povlačio pred svoj gol, gledao je da zatvori prilaze mreži, na ofanzivu nije mnogo ni pomišljao.

Momenat odluke u 72. minutu: Jović se snašao sa odbitkom u šesnaestercu i prevario Kljajića – 1:0. Njegov prvi gol u sezoni. I dovoljan da Partizanu vrati makar malo boju u lice na kraju sumorne jeseni crno-belih na domaćoj sceni: imaju „minus deset“ u ligi, ispali su iz Kupa. Jedino je Evropa ostala kao svetla tačka, kao belo u crno-beloj polusezoni Parnog valjka.

PARTIZAN – NOVI PAZAR 1:0 (0:0)

/Jović 72/

 Stadion: Partizana

Sudija: Dejan Trifković

Žuti kartoni: Baždar (Partizan), Rubežić (Novi Pazar).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 6 – Lutovac 6, Marković 6, Vujačić 6,5, Urošević 6 – Fejsa 5,5, Natho 6,5 – Dijabate 6,5 , Baždar 5,5 (od 57. Jović 7), Menig 5,5 (od 57. Pavlović 6) – Rikardo 6 (od 65. Pantić 7).

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Kljajić 7 – Pešukić 6, Rubežić 6, Joksimović 6,5, Jović 6 – Momčilović 6 (od 75. Stanojlović -), Lončar 6,5 – Mijić 5,5 (od 82. Bogdanovski -), Nikčević 5,5 (od 73. Islamović -), Gavrić 5,5 (od 82. Ergelaš -) – Majdevac 5,5.

Igrač utakmice: Danilo Pantić (Partizan)


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Javor - Napredak 2:1 (0:1)

/Kembel 80, Tanko 87 - Šarić 25/

Subota

Mladost Lučani - Kolubara 2:0 (1:0)

/Radivojević 31, Bojović 62/

TSC - Radnički Niš 2:0 (1:0)

/Đakovac 1, Cvetković 67/

Vojvodina - Radnički 1923 2:1 (0:0)

/Ponjević 48ag, Simić 55 - Vidović 78/

Nedelja

Radnik Surdulica - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

/Spasić 48 - Katai 35, 90+3/

Partizan - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Jović 72/

17.30: (1,32) Čukarički (5,30) Mladost Novi Sad (9,50)

19.30: (2,00) Voždovac (3,40) Spartak Subotica (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanNemanja JovićDanilo PantićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara