VAR radio prekovremeno, Galata stigla Fener uz dva penala

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 20:02

Istanbul poveo, ali nije izdržao – 3:1

Patio se juče Fener protiv Bašakšehira i pobedio, na identičan način odgovorio je Galtasaraj. Turski velikani ponovo su izjednačeni na čelu tabele Superliga, ali je malo nedostajalo da Istanbul napravio pravu senzaciju u Galatinom domu. Morali su lagani penali u dosluhu sa VAR-om da budu dekor trijumfa velikog favorita, mada je u drugom poluvremenu zbog minimalnog ofsajda poništen pogodak Maura Ikardija. Da je ostalo nerešeno verovatno ne bi bilo lako sudijskom timu da napustio evropski deo Istanbula.

Ali se za tri boda pobrinuo Kerem Akturgolu. Ne samo zbog izjednačenja iz penala, koliko detalja iz 79. minuta kada je namestio loptu na 17 metara od gola Istanbula i pogodio golmanov ugao. Za opšte oduševljenje Galatinih navijača . Na kraju je bilo 3:1.

Izabrane vesti

Imaće o čemu da se priča narednih dana u Istanbulu. Feneru je protiv Bašakšehira sviran lagan penal u nadoknadi, dok je Galati svirana najstroža kazna u 36. minutu, u situaciji kada je Istanbul vodio sa 1:0. Tačno je da je Vorbojovas igrao rukom, ali deluje da je pre toga štoper Istanbula odgurnut.

Radila je prekovremeno VAR soba na Ali Sami Jenu. Istanbul je šokirao domaću publiku u 28. minutu kada je Sambisa iskoristio centaršut sa leve strane i glavom poslao neodbranjiv šut u Galatinu mrežu. Zanimljivo je da je posle toga poništen još jedan pogodak Istanbula.

Bio je bolji Galatasaraj čitav tok meča. Posle izjednačenja u režiji Akturkoglua, bilo je samo pitanje kada že u drugom poluvremenu otpor gostiju biti slomljen.

Morao je Okan Buruk, trener Galatasaraja, da u drugom poluvremenu ubacuje tešku artiljieriju. Već u 46. minutu je poslao na teren Ikardija, ubrzo je šansu dobio i Ndombele.

Napadala je Galata, poništen je pogodak Ikardija. Međutim, odbrane od Akturkoglua nije bilo. Precizno je izveo penal, i došao do osmog gola u sezoni.

Sve posle toga bilo je lakše za Galatu. U zaostavnom vremenu videli smo još jedan penal. Ovog puta čist, za novi pogodak Maura Ikardija.


TURSKA 1 - 22. KOLO

Utorak

Hataj - Alanja 1:1 (1:0)

/Rivas 5 - Ajdin 89pen/

Bešiktaš - Adana Demir 0:0

Pendik - Kasimpaša 3:2 (2:2)

/Najir 19, Tijam 44pen, Tiram 90 - Rasul 6ag, Gul 25/

Sreda

Ankaragudžu - Karagumruk 2:0 (1:0)

/Guneren 24, Makeda 61/

Gazijantep - Konja 1:1 (1:1)

/Mert ag 31 - Moreno 42/

Antalija - Sivas 2:1 (2:1)

/Buksa 28, Šarić 45+3 - Koita 31/

Bašakšehir - Fenerbahče 0:1 (0:0)

/Batšuaji 90+2 pen/

Četvrtak

Samun - Kajzeri 2:0 (1:0)

/Javru 10, Kavra 57/

Rize - Trabzon 1:0 (0:0)

/Varešanović 78/

Galatasaraj - Istanbul 3:1 (1:1)

/Aktorkoglu 36 i 79, Ikardi 90+2 - Sambisa 28/



tagovi

Mauro IkardiGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara