©AFP
©AFP

"Vaša galaksija ne bi trebalo da ošteti našu budućnost": Fanovi Standarda revoltirani nakon 13. meča bez pobede

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 23:03

Belgijski velikan nije pobedio ni na 13. uzastopnoj utakmici, a njegove vatrene pristalice sve radikalnije izražavaju nezadovoljstvo kompanijom "777 Partners" , u čijem se vlasništvu klub nalazi

Nezadovoljstvo navijača Standarda narasta svakom narednom sedmicom, večeras su transparentom jasno izrazili mišljenje o aktuelnim američkim vlasnicima, a sprečavanju potencijalne radikalizacije protesta protiv njih nije doprinela ni 13. uzastopna utakmica bez pobede kluba iz Liježa; Standard - Molenbek 1:1

Čekaju verne pristalice Crvenih već pet meseci na trijumf njihovih ljubimaca, i moraće još bar 15 dana. Propustio je klub sa "Moris Dufrana" poslednju šansu pred reprezentativnu pauzu da okonča svoj očajni niz. Nakon što nisu pobedili na poslendnjih sedam utakmica u prethodnoj sezoni, to nisu učinili ni na prvih šest u novoj. Današnjim bod osvojen protiv Molenbeka, tek je treći koji je desetostruki belgijski šampion osvojio od starta prvenstva, što velikana stavlja na jednu od tri najslabije rangirane pozicije u Župiler ligi.

Izabrane vesti

Očajno je duel krenuo po domaće, jer je Molenbek poveo već u 19. minutu golom Senegalca Mahtara Geja, nakon filigranski preciznog centaršuta Gzavijea Mersijea. Revolt fanova Standarda dostigla je tačku ključanja, ali je srećom po ljude u upravi situacija vrlo brzo primirena izjednačujućim golom Vilfrida Kange. Napadač iz Obale Slonovače pogodio je za 1:1 u 24. minutu, što je bio Standardov tek treći gol u sezoni.

Nije se do kraja mnogo toga dešavalo na terenu, mnogo je zanimljivije bilo na tribinama. Nisu katastrofalni rezultati jedini razlog zbog kog su navijači Standarda kivni na kompaniju "777 Partners" u čijem se vlasništvu klub nalazi. Više razočarava nebriga Amerikanaca da se bilo šta promeni. Igrački kadar ne samo da nije ojačan tokom letnjeg prelaznog roka, nego je i pred njegov sam smiraj oslabljen odlaskom verovatno najboljeg igrača iz prethodne sezone Arona Donuma u Tuluz. Standard se nije pojačao adekvatno nakon slabe prethodne sezone u kojoj je klub na jedvite jade završio kao sedmoplasirani.

Na jednom od transparenata pisalo je i "Vaša galaksija ne bi trebalo da ošteti našu budućnost" aludirajući na nemar kompanije "777 Partners" da na bilo koji način doprinese sportskom uzdizanju belgijskog velikana i izmđu ostalog i finaliste Kupa pobednika kupova iz 1982. godine. Brojke, matematike, proračuni nemaju mnogo dodirnih tačaka sa onim što navijači Standarda žele, to je jezik koji oni ne razumeju, a i ne žele da razumeju.


Amerikanci očigledno to ne shvataju i i dalje su u klubu čiji su vlasnici postali pre oko godinu i po dana, ali je klub iz meseca u mesec na sve nižim stupnjevima i u strahu od totalnog urušavanja. Ako se ovakvo ponašenje vlasnika nastavi, sigurno je da fanovi Standarda neće sedeti skreštenih ruku i primeniće radikalnije mere kako bi oterali ljude koji su po njihovom mišljenju istinski dželati jednog od najvećih klubova u zemlji.

BELGIJA - 6. KOLO

Petak

Leven - Kortrajk 3:0 (1:0)

/Rika 40, Šingtijen 53, Maziz 59/

Subota

Serkl Briž - Vesterlo 2:1 (1:0)

/Denkej 45+1, 69 - Frigan 90+2/

Mehelen - Epen 1:0 (0:0)

/Lauberbah 80/

Standard - Molenbek 1:1 (1:1)

/Kanga 24 - Gej 19/

Nedelja

13:30 Gent - Klub Briž

16:00 Union Sen Žiloaz - Antverpen

18:30 Genk - Anderleht

19:15 Šarlroa - Sint Trojden



tagovi

Standard LiježRVD Molenbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara