Šapić i Drinčić u duelu (©Star sport)
Šapić i Drinčić u duelu (©Star sport)

Važno kao u Humskoj, uz jedno pitanje: Šta je jače mladost ili iskustvo?

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.06.20. | 10:30

Obračun poslednjih timova koji su pre Partizanove serije uspeli da se domognu trofeja u nacionalnom kupu

Najveći meč srpskog fudbala se igra u Humskoj, ali podjednako važan meč biće odigran tri sata ranije na Banovom brdu, gde će se Čukarički i Vojvodina (20.00) boriti za ulazak u veliko finale Kupa Srbije.

Domaćin ima ozbiljan imperativ, ne samo zbog trofeja, već pre svega jer mu je ovo jedina mogućnost da se domogne evropskih takmičenja u sezoni, dok je Vojvodina izuzetno blizu da to učini kroz prvenstvo, ali sa druge strane ima ogromnu želju da dođe do velikog trofeja u ovoj sezoni, što bi automatski predstavljalo kupovinu karte za povratak u evropska takmičenja.

Izabrane vesti

Vojvodina i Čukarički su poslednji timovi koji su pre aktuelne serije Partizana (četiri uzastopna trofeja) osvajali pehar u ovom takmičenju. Lale su do pehara stigle u sezoni 2013/2014. kada su na stadionu Partizana savladali Jagodinu sa 2:0. Brđani su godinu dana kasnije, pod vođstvom Vladana Milojevića, bili bolji od Partizana (1:0) na stadionu Rajko Mitić.

Obe ekipe su zasluženo stigle do polufinala. Posle večitih rivala, uz prijatno iznenađenje u vidu TSC-a iz Bačke Topole, najviše su pokazali u ovoj sezoni, pa su zahvaljući pozitivnom žrebu za polufinale dobili mogućnost da na nešto lakši način domognu velikog finala. Naravno, biće podjednako teško i za jedne i za druge, jer će sa druge strane biti ozbiljan protivnik.

VAŽNA ULOGA TRENERA

Nenad Lalatović (©Star sport)Nenad Lalatović (©Star sport)

Brđani se uzdaju u mladost, koja je baš u četvrtfinalu bila presudna za preokret protiv Radničkog iz Niša, dok je Vojvodina tim koji se oslanja na veliko iskustvo svojih igrača, uz zavidan kvalitet pojedinaca. Domaćin je prepun talentovanih igrača, koji su letos na evrosceni, ali i ove sezone u važnim mečevima, pokazali ozbiljan kvalitet, ali će sada biti pod dodatnim priotiskom jer se odlučuje o plasmanu u veliko finala.

Aleksandar Veselinović i Nenad Lalatović odigraće izuzetno važnu ulogu u pripremi meča, jer je neophodno motivisati igrače pred utakmicu, ali pre svega im doneti neophodnu mirnoću u utakmici koja bi mogla da bude odlučena jednim detaljem - dobrim potezom ili eventualnom greškom nekog od aktera.

"Naš osnovni cilj je bio da se ove sezone plasiramo u plej-of i da afirmišemo što više mladih igrača. Ostavljam javnosti da proceni sve ono što Čukarički radi ove sezone. Kad govorim o Evropi, posle našeg plasman au polufinale Kupa Srbije, sasvim je jasno da je Čukarički oštećen odlukom da se ne igra plej-of i da smo eliminisani da imamo ravnopravne uslove da se borimo za Evropu. Moramo da ispoštujemo propise i da se ponašamo u skladu sa njima", poručio je uoči današnje utakmice Aleksandar Veselinović.

Vojvodina će biti lišena pomoći Marka Tepića i Bogdana Mladenovića, ali će u timu biti Petar Bojić, što svakako raduje stratega gostujućeg tima. Bojić je igrač koji u dušu poznaje klub sa Banovog brda gde se u potpunosti afirmisao kao igrač, pa bi njegova uloga u ovoj utakmici mogla da bude dragocena. Dres Brđana takođe su nosili i Nikola Drinčić i Đorđe Đurić.

"Meč koji nas očekujeće svakako biti najteži, ali i najbitniji za nas u dosadašnjem toku sezone. Imamo ogromnu želju da izborimo plasman u finale Kupa Srbije, u kojem Vojvodina nije učestvovala još od 2014. godine, te mislim da bi to bio veliki uspeh za ovu generaciju. Naravno, još uvek imamo i ambicije u prvenstvu, gde ćemo pokušati da osvojimo drugo mesto, a svakako nam je primarni cilj da kroz bilo koje takmičenje izborimo plasman u Evropu. Ako sutra eliminišemo Čukarički iz Kupa, definitivno ćemo obezbediti nastup na evropskoj sceni, a ja verujem da ćemo u tome uspeti i pokazati da je Vojvodina klub velikog renomea i tradicije", kaže Đurić.

Čukarički je odlučio da privuče ljubitelje fudbala, pa je otvorio kapije istočne tribine, dok će karte za zapadnu tribinu koštati 300 dinara. Očekuje se dolazak velikog broja pristalica Vojvodine, koji su imaju obezbeđen besplatan prevoz. Značajnu podršku imaće i domaćin, koga će bodriti 200 igrača iz omladinskog pogona.

Okršaji dva tima u poslednje dve godine su izuzetno čvrsti. Od prave kanonade u maju 2018. godine, kada su Lale na Brdu slavile sa 6:1, odigrano je čak pet utakmica u kojima su pala najviše dva pogotka, a na čak četiri bilo nerešeno. Poslednji put jedan tim je pobedio 19. oktobra 2018. godine, kada je Čukarički slavio golom Ognjena Mudrinskog u drugom minutu nadoknade sa 1:0.

Glavni sudija večerašnje utakmice biće internacionalac Danilo Grujić, a pomagaće mu Jovan Grujić i Oliver Petrović.

POLUFINALE KUPA: ČUKARIČKI - VOJVODINA (17.00)

Stadion Čukaričkog

Kapacitet: 4.070

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

ČUKARIČKI: Petrović - Puškarić, Ćirković, Šapić, Kamenović - Kovač, Vidosavljević - Kajević, Mićin, Birmančević - Tedić.

VOJVODINA: Rockov - Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević - Drinčić, Stojković - Bojić, Čović, Vukadinović, Mrkaić.

KUP SRBIJE - POLUFINALE

Sreda

17.00: (2,70) Čukarički (3,10) Vojvodina (2,75)

20.00: (2,70) Partizan (3,05) Crvena zvezda (2,80)


tagovi

Aleksandar VeselinovićNenad LalatovićČukaričkiFK VojvodinaKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara