Večerašnji utisak je sledeći: Imamo razloga da se plašimo Mađarske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 22:45

Četa Marka Rosija razbila Bugare

Odavno Bugari nisu ozbiljan faktor na evropskom nivou - ni klupski ni reprezentativno - čak su mnogo bliži trećoj nego drugoj fudbalskoj klasi, ali to nikako ne umanjuje večerašnji trijumf Mađarske na Puškaš areni - 3:0! Odigrala je četa Marka Rosija izvanrednih 45 minuta, očitala pravu pravcatu lekciju iz modernog fudbala Bugarskoj, a onda u nastavku uglavnom odrađivala posao, rutinski čuvajući veliku prednost.

Srpski stručnjak Mladen Krstajić u veoma je nezavidnoj poziciji posle još jednog poraza bez postignutog gola, posebno što sada Bugari malo čemu mogu da se nadaju u nastavku kvalifikacija.

Izabrane vesti

Mađari su, s druge strane, posle 40 godina pobedom započeli kvalifiakcije za Evropski šampionat i puni samopouzdanja čekaju predstojeće izazove protiv Crno Gore, Litvanije (jun), a onda i Srbije u septembru mesecu.

Iz našeg ugla geldano: imamo čega da se pribojavamo, uzimajući u obzir ukupnu sliku, ono što smo danas videli od Orlova i od Rosijevih pulena. Razume se, daleko je septembar, prostora za korekcije je sasvim dovoljno, ali nema dileme da ćemo Mađare morati da shvatimo kao rivala ravnog sebi kako bismo mogli da se nadamo dobrom rezultatu i u Beogradu i u Budimpešti.

Mađarska je jedna od onih evropskih selekcija koje nekoliko godina unazad podižu nivo kvaliteta i uz Luksemburg je verovatno najviše napredovala. Uostalom skalpovi top ekipa kakve su Nemačka i Engleska to najbolje oslikavaju.

Igraju brzo, moderno, svesni su svojih limita i vrlo uspešno maskiraju nedostatke. Kako to u praksi izgleda osetili su Bugari. Čak deset puta tukli su Mađari u okvir gola, konstantno pretili, pritiskali, a onda pokazali kako umeju i da stanu na loptu kad ustreba.

Najlepši trenutak na susretu zbio se u 26. minutu, kada je najbolji igrač ovog tima Dominik Soboslaj gađao neodbranjivo iz slobodnog udarca.

Prethodno je Balint Večej načeo rivala još u šestom minutu, da bi ga robusni napadač Martin Adam dotukao u samom finišu prvog poluvremena.

Soboslaj je bio ponajbolji akter utakmice, veoma je zaslužan i za prvi gol, postignut nakon njegovog solo prodora. On i Roland Šalai, ofanzivac nemačkog Frajburga, najveća su pretnja. Kapiten Lajpciga Vili Orban drži praktično celu odbranu, naš Miloš Kerkez je top potencijal...

O ambijentu na stadionu nije potrebno trošiti reči. Celih 66.000 ljudi, ozbiljan domaći teren, pritisak na protivnika od početka do kraja.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

GRUPA G

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:0)

/Vlahović 78, 90+6/

Mađarska - Bugarska 3:0 (3:0)

/Večej 6, Soboslaj 26, Adam 40/

(Slobodna je Litvanija)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara