Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar

Velež pred teškim ispitom, Željina šansa za vrh tabele

Vreme čitanja: 5min | pon. 05.09.22. | 13:15

Mečevi u Mostaru i Sarajevu zaokružiće 9. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Utakmicama u Gabeli i Sarajevu, večeras će biti kompletirano 9.kolo Premijer lige. Posle jučerašnjih rezultata, činjenica je da ćemo gledati još jednu sezonu, kako u vrhu tako i u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

17.00: (2,85) Velež (2,80) Tuzla Siti (2,70)

Kada je Feđa Dudić otišao sa klupe Veleža, a njegovo mesto zauzeo iskusni stručnjak Amar Osim, činilo se da Mostarci neće imati problema sa prilagođavanjem na novi sistem rada. Ipak, kako sada stvari stoje, promena trenera donela je više štete nego koristi Rođenima. Velež na svom kontu ima svega šest bodova i nalazi se na pretposlednjem mestu tabele. Upisali su svega jednu pobedu, tri remija i dva poraza. Za aktuelnog osvajača Kupa BiH premalo. Da neke stvari ne štimaju u klubu, najbolji dokaz je i činjenica da je nekoliko članova Upravnog odbora podnelo ostavke, na čelu sa sportskim direktorom Džemilom Šošeom, možda i najzaslužnijim za Veležovu renesansu poslednjih godina.

Jednu jedinu pobedu Rođeni su upisali pre tačno mesec dana, i to nad Željezničarom 3:1, te navijači iščekuju pobedu kao žedan vode. Svestan je i Amar Osim da neće imati još puno vremena da podigne ekipu iz loše forme, koliko god njegovo ime i prezime imalo reputaciju. Jer realno gledajući, Velež nije puno menjao ekipu. Tu su uglavnom igrači koji su pod komandom Feđe Dudića izgledali mnogo bolje, svežije, spremnije, kvalitetnije.

Pride, Osim je u Velež doveo igrače po svojoj meri koje je ranije trenirao Ikića, Pavića i Blagojevića, ali ni to za sada ne daje rezultate. Iz tog razloga, Mostarci će morati ići na pobedu kako znaju i umeju, iako će opet biti domaćini u Gabeli, ali podrška navijača ne bi trebala da izostane.

Ovo je za nas jako bitna utakmica, ali i veliki test. Tuzla Siti igra sjajno, u poslednjih šest mečeva upisali su samo jedan poraz. Postižu jako puno golova pa ćemo morati biti veoma oprezni. Ukoliko bismo ostvarili pobedu, to bilo jako važno za naše samopouzdanje i mislim da bi to bila jedna prekretnica za nastavak sezone“, istakao je krilni napadač Veleža Haris Ovčina, koji se vraća u tim posle povrede.

Tuzla Siti je u novu sezonu ušla bez puno pompe. Stihijski su malo po malo gradili tim i došli do situacije u kojoj ih mnogi vide kao kandidata za najviši plasman. Odigrali su do sada šest utakmica i upisali četiri pobede, jedan remi i jedan poraz. Nalaze se na trećem mestu sa 13 bodova i dve utakmice manje u odnosu na Široki Brijeg. Pride, najefikasnija su ekipa prvenstva sa 18 postignutih golova, što u proseku znači tri pogotka po utakmici. Tim Dragana Jovića igra jako lep fudbal i to daje rezultate. Na kraju krajeva, ukoliko večeras dođu do pobede, doći će i na prvo mesto premijerligaške tabele što bi znatno upumpalo samopouzdanje u mlađeg tuzlanskog premijerligaša. S obzirom na to koliki je pritisak Veleža u ovom susretu, Tuzlaci se imaju čemu nadati.

Raduje me što igramo u dobroj formi i što postižemo mnogo golova. Međutim, ne želim da poletimo. Još je rana faza prvenstva i sigurno je da će biti i loših utakmica. Uvideli smo najbolji način za osvajanje bodova i tako ćemo pristupiti i u ovoj utakmici. Ne sme da nas zavara Veležova pozicija na tabeli, jer je njihov kvalitet mnogo veći od trenutnog stanja. Sve u svemu, mi idemo po pobedu“, rekao je šef stručnog štaba Dragan Jović.

19.00: (1,58) Željezničar (3,60) Igman (5,90)

Pred početak sezone malo ko se nadao da će Željezničar biti u prilici da se bori za prvo mesto. Međutim, tim Edisa Mulalića pruža jako dobre partije i potpuno zasluženo ima priliku da se domogne čela tabele. Trenutno su na petom mestu sa 12 bodova, svega tri manje od vodećeg Širokog Brijega. Dakle, ukoliko večeras upišu trijumf, a Tuzla Siti izgubi od Veleža, Željo će se poravnati na vrhu tabele sa širokobriježanima. Od starta sezone, tim sa Grbavice je igrao po principu toplo-hladno. Na svim stadionu su prosuli dosta bodova (Leotar 1:1, Široki Brijeg 1:1, Sarajevo 2:2), dok su sa gostovanja doneli bodove iz Mostara i Posušja.

Mulalić je sastavio tim po svojoj meri. Mnogo iskusnih igrača koji u svakom trenutku mogu prelomiti meč, do onih mlađih željnih dokazivanja i pobeda. Upravo to je ključni faktor svega jer se igra Željezničara zasniva na trci i borbenosti. Međutim daje rezultate i to niko ne može osporiti. Veliki motiv će svakako biti i navijači, jer su tribina Grbavice uvek popunjene skoro do poslednjeg mesta. Uz to, veliki motiv je i pomenuto prvo mesto u slučaju trijumfa.

U dobrom raspoloženju dočekujemo večerašnji susret jer smo u prošlom kolu doneli jako važne bodove iz Posušja. Znam da bismo eventualnom pobedom došli pri vrh tabele, ali ne želim time da se opterećujemo. Jeste to lepa činjenica, ali idemo polako. Najbitnije je da mi pobedimo radi nas, našeg samopouzdanja, navijača. Dugo je prvenstvo i biće vremena da se 'laktamo' na tabeli. Neću dozvoliti da uđemo opušteno u meč i hoću da od prvog minuta krenemo po pobedu“, istakao je trener Želje.

Kao što je to i bilo očekivano, Igman će se boriti za opstanak. Iako su do sada umeli da bljesnu i da iznenade, činjenica je da će tim iz Konjica definitivno težiti opstanku u društvu najboljih. Nalaze se na poslednjem mestu sa šest osvojenih bodova, jednom pobedom, tri remija i tri poraza. Činjenica je da su mogli više, ali je logično očekivati da dođe nešto lošija forma. Mada u poslednja dva gostovanja uspeli su osvojiti po bod. U Posušju i Gabeli protiv Veleža, pa je to ulilo određenu dozu optimizma pred gostovanje na Grbavici. Svesni su u Igmanu da ih čeka motivisan i rastrčan domaćin, ali ukoliko otvore utakmicu onako kako njima odgovara, mogla bi se videti neizvesna završnica.

Čeka nas jedno od najneugodnijih gostovanja u ligi, jer je poznato koliko Željo dobro i motivisano igra na svom stadionu. Uz to imaju i veliku podršku publike, tako da nam neće biti lako. Pokušaćemo što skuplje da prodamo kožu, jer bi nama i jedan bod jako puno značio“, istakao je Adnan Elezović, trener Igmana.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

BIH 1 - 9. KOLO

Subota

Sloboda - Sloga 4:2 (2:2)

/Komazec 24, 45pen, M. Osmić 65, J. Osmić 72 - Krstovski 22, Zajić 28/

Nedelja

Leotar – Posušje 0:1 (0:1)

/Jović 7/

Zrinjski – Sarajevo 4:1 (3:1)

/Bilbija 22pen, 68, Savić 31, Ćuže 40 – Verešanović 17/

Široki Brijeg – Borac Banjaluka 2:0 (2:0)

/Barišić 32, Vukoja 38/

Ponedeljak

17.00: (2,85) Velež (2,80) Tuzla Siti (2,70)

19.00: (1,58) Željezničar (3,60) Igman (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1VeležFK Željezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara