@AlmereCityFC
@AlmereCityFC

Veliki pad posle Zvezde: Nakon trećeligaških rangova u Nemačkoj i Španiji, Van la Para otišao u drugu ligu Holandije

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.23. | 18:36

Holanđanin će se sa Almereom boriti za ulazak u Erediviziju

Radživ van la Para od odlaska iz Crvene zvezde, u koju je stigao 31. avgusta 2019. godine za obeštećenje od 1.200.000 evra, vodi veliku borbu za opstanak u profesionalnom fudbalu, pa je tako u protekle dve i po godine uglavnom igrao po nižerazrednim takmičenjima. Taj trend je nastavljen, pošto je iskusni krilni fudabler danas potpisao za honaldnskog drugoligaša Almere.

Van la Para (31) je stavio paraf na ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana. Holanđanin je bio slobodan igrač od rastanka sa grčkim Apolonom u septembru prošle godine, sa kojim je prethodno ispao iz elitnog ranga takmičenja takošnjeg fudbala.

Izabrane vesti

Ipak, Radživ je stigao u klub sa ambicioznim planovima, koji će do kraja sezone pokušati da se domogne Eredivizije. U ovom trenutku se nalazi na trećem mestu Erste divizije, sa osam bodova manje od drugoplasiranog Heraklesa i pozicije koja dikretno vodi u elitu.

"Uvek sve započinjem sa ambicijom i težnjom da svaki dan izvučem najbolje iz sebe. Priča se stoga dobro uklapa u moju priču. Tražio sam klub da ponovo igram fudbal i Almere je odmah bio tu. Kada vidite šta se dešava ovde, da se klub svakim danom poboljšava, ostaje vam samo da se divite tome", rekao je Van la Para nakon potpisa.

Van la Para je u Crvenoj zvezdi zabeležio 11 nastupa uz jedan gol i dve asistencije, ali je potpuno razočarao, s obzirom da je stigao kao pojačanje za Ligu šampiona. S Marakane je zvanično otišao 1. aprila 2020. godine, a 16. novembra iste godine je postao igrač španskog trećeligaša Logronjesa. Tu je odigrao samo četiri meča i već u februaru naredne godine prežao u Vircburger Kikers, člana trećeligaškog ranga nemačkog fudbala. Za Kikerse je igrao do kraja sezone i zabeležio 10 nastupa, uz jedan postignuti gol.

Od februara 2022. godine, pa do kraja prošle sezone odigrao je 19 utakmica za Apolon Smirnis. Ipak, njegova ekipa je sezonu u grčkoj Superligi završila na posledjem mestu sa svega 22 osvojena boda ili 11 manje od Atromitosa, koji je bio prvi iznad crte. Posle odlaska iz grčke usledila je šestomesečna pauza, ali bi moglo da se ispostavi da je vredelo čekati baš ovu opciju za nastavak karijere.

"Radživ je godinu dana tražio klub. Povratak u Englesku propao je zbog Bregzita. Želi da pokaže svoje kvalitete i zadovoljan je šansom koju mu nudimo. Na probnim treninzima i u razgovorima sa različitim ljudima u klubu ostavio je pozitivan i dobar utisak", rekao je tehnički menadžer Almerea Johan Hansma.

Van la Para je rođen u Roterdamu, prošao je sve mlađe kategorije Fajenorda, ali profesionalac postao u francuskom Kaenu. Kasnije igrao za Herenven, a od 2014. pa do 2019. godine i dolaska u Crveneu zvedzu, pet sezona je igrao u Engleskoj i to za Vulverhemnpton, Brajton, Hadersfild i Midlzbro. Od odslaska sa stadiona Rajko Mitić karijera mu je krenula nizbrdo, pa ostaje da se vidi da li bi nešto moglo da se promeni u Almereu.


tagovi

Radživ van la Para

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara