Veliki trijumf Milana: Rafael Leao 2028!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 16:44

Plata 7.000.000 evra, bonus za potpis 2.000.000, Lil plaća Sportingu 22.000.000

Dobra i loša vest ovog popodneva za navijače Milana. Prvo ih je u očaj bacila informacija da Rafael Leao (23) definitivno neće biti starter večeras protiv Intera, jer se nije u potpunosti oporavio od povrede, a onda im je osmehe vratila Gazeta delo Sport 'krikom' sa svoje naslovnice: Leao 2028!

Posle višemesečnih iscrpljujućih pregovora, sudskih presuda u slučaju Leaovog spornog napuštanja Sportinga i potpisa za Lil, Rosoneri konačno mogu da odahnu - uspeli su da odole ozbiljnim naletima platežno moćnijim klubovima, pre svega Čelsiju i Real Madridu, te da vežu jednog od svojih najvažnijih igrača petogodišnjim ugovorom.

Izabrane vesti

Preduslov da sve bude završeno tokom današnjeg dana bio je jutrošnji pristanak Lila da na račun lisabonskog Sportinga uplati 22.000.000 evra i tako obešteti Portugalce. Podsetimo, Leao je u avgustu 2018. samovoljno napustio Sporting i potpisao za francuski klub. Sudski proces trajao je dugo, da bi na kraju bio okončan presudom u korist Lavova.

Pošto je Milan definitivno oslobođen bilo kakve obaveze plaćanja u ovom trouglu, mogao je da izvrši poslednji pritisak na Leaove zastupnike, da ispuni najveći deo finansijskih zahteva i zaključi veliki posao.

Kakav su podvig napravili Paolo Maldini i Riki Masara najbolje oslikava podatak da je početkom godine bitka za Leaa bila praktično ozgubljena. Žorž Mendeš maltene nije dovodio u pitanje da će na leto posredovati u velikom transferu, međutim sve se okrenulo naglavačke tokom poslednjih nekoliko nedelja.

U korist Milana, razume se...

Prema novom ugovoru Rafael Leao zarađivaće 7.000.000 evra neto po sezoni, a šampion italije pristao je da mu iskešira i 2.000.000 samo za potpis. U nemalu diplomatsku pobedu tandema Maldini - Masara ulazi i 'detaljčić' vezan za izlaznu klauzulu (150.000.000 evra). Nje, naime, više nema u ugovoru portugalaskog ofanzivca - izbrisana je.

Milan nakon svega može mnogo mirnije da planira letnji šoping. Gotovo svi najvažniji igrači sada su vezani dugoročnim ugovorima. Leao do 2028, Tomori, Benaser, Tonali, Kalulu do 2027, Menjan, Ernandez do 2026...


tagovi

Rafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara