Veljko Simić (©YouTube/OFC TV)
Veljko Simić (©YouTube/OFC TV)

Veljko Simić: Omonija bi se u Srbiji borila za titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 09:55

Srpski krilni igrač rešio najveći derbi na Rajskom ostrvu i potom govorio za kiparske medije o nivou takmičenja

Derbi Nikozije između Omonije i APOEL-a je najvažniji duel kiparskog fudbala. Rivalstvo između dva tima i njihovih navijača je intenzivno zbog političkih razlika, lokalnih sukoba i društvenih podela. To su dva vodeća tima u kiparskom fudbalu, kako po titulama, tako i po broju navijača. Njihove utakmice u većini slučajeva izazivaju interesovanje svih na Rajskom ostrvu, čak i kada one nisu ni bodovno ni takmičarski bitne.

Proteklog vikenda u okviru 3. kola prvenstva Kipra igrao se Derbi Nikozije, i Omonija je slavila pobedu sa 2:1. Srpski krilni fudbaler Veljko Simić postigao je drugi gol u trijumfu Zelenih nad velikim rivalom, što je bio povod za gostovanje u emisiji Total Green, gde se između ostalog dotakao večitog derbija, nivoa kiparske, ali i srpske lige.

Izabrane vesti

"Bilo je to sjajno iskustvo. Bilo je napetosti, podsetilo me je na beogradski derbi, veoma su slični", rekao je Simić.

Prošla su samo tri kola u šampionatu. Omonija je drugoplasirana sa sedam bodova, dva koraka udaljena od lidera Arisa. Možda je prerano, ali Zvezdin đak ima stav o kvalitetu takmičenja.

"Liga je veoma dobra, nivo je visok, ima mnogo dobrih igrača. Teško je nekoga izdvojiti, nisam video sve ekipe i sve igrače. O nekima su me obavestili saigrači. Pafos je veoma dobar tim, video sam i Aris u Evropi sa Slovanom. Veoma ozbiljna ekipa. Borićemo se sa njima".

Kiprane je zanimalo kako bi Omonija prošla da se takmiči u Mozzart Bet Superligi Srbije.

"Sigurno bi bila u vrhu. Teško je reći poziciju, ali verovatno bi se borila za titulu sa Crvenom zvezdom i Partizanom".

Simić se letos posle dve i po godine u dresu Vojvodine odlučio da ponovo potraži sreću u inostranstvu. Kao tinejdžer je iz Crvene zvezde prešao u Bazel, potom igrao za Domžale u Sloveniji, a sada je za destinaciju izabrao Kipar.

"Bio je kontakt sa Omonijom sredinom jula i sve se brzo završilo, za sedam dana. Izabrao sam Omoniju jer je bila ozbiljna, htela je da me dovede i odlučio sam da je to dobar potez".

U taboru Zelenih iz Nikozije dočekao ga je sunarodnik Nemanja Miletić, nekada ljuti rival iz beogradskih dana.

"Nemanja je dobar prijatelj, poznajem ga dugo. Bili smo rivali noseći dresove Crvene zvezde i Partizana, ali smo se uvek poštovali. Odličan je momak, pomogao mi je, ali utisci i o ostalim momcima u svlačionici su veoma pozitivni", završio je Veljko Simić.



tagovi

Kipar 1veljko simićOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara