Veljko Simić (©Starsport)
Veljko Simić (©Starsport)

Veljko Simić u Vojvodini

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 10:43

Doskorašnji vezista Crvene zvezde seli se u Novi Sad

Nije dugo Veljko Simić bio bez kluba. Samo nekoliko dana posle raskida ugovora sa Crvenom zvezdom, 25-godišnji vezista potpisaće ugovor sa Vojvodinom, saznaje Mozzart sport.

Simiću će to biti treći domaći klub, pošto je pored crveno-belih nastupao i za Zemun.

Izabrane vesti

Svoj drugi mandat u Zvezdi, iz koje je kao tinejdžer otišao u Bazel, Simić je započeo leta 2018. po povratku iz Švajcarske. Plaćen je tada Vinterturu 200.000 evra.

U početku je imao poverenje Vladana Milojevića, ali je vremenom ono opadalo, dok je dolaskom Dejana Stankovića potpuno ispao iz planova. Ukupno je odigrao 62 utakmice, dao 15 golova i imao 11 aistencija, a najbolju partiju pružio je protiv Trepče u Kupu Srbije, kada se četiri puta upisao u strelce, pa će po tome njegovo ime ostati upisano u klupske almanahe.

Pominjalo se da bi Simić mogao i u Rad ili izraelski Ašdad, ali izabrao je Vojvodinu u kojoj će ponovo sarađivati sa Milanom Kosanovićem, nekadašnjim pomoćnikom Vladana Milojevića, a sada sportiskim direktorom Lala.

Vojvodina je prvi deo sezone završila na trećem mestu Superlige, sa 11 bodova manje od Zvezde, a dva od Partizana.

Pokušaće izabranici Nenada Lalatovića da na proleće poboljšaju plasman, kao i da odbrane trofej u Kupu Srbije, u kom čekaju rivala u četvrtfinalu. Veruju na "Karađorđu" da će im Simić pomoći u ostvarivanju ambicija.

Novosađani se, navodno, nalaze i u potrazi za napadačem drugačijih karakteristika od Momčila Mrkaića. Nekoliko kandidata trebalo bi da dobije šansu da se dokaže tokom priprema u Turskoj, u koju ekipa Vojvodine putuje u četvrtak.


tagovi

veljko simićFK VojvodinaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara