Veljko Simić (©Star Sport)
Veljko Simić (©Star Sport)

Zvanično: Rastali se Zvezda i Simić, nekoliko klubova čeka u redu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 17:33

Mladi vezista merka ponude, ali bi najradije u inostranstvo

Crvena zvezda i Veljko Simić zvanično su raskinuli ugovor, saopšteno je na zvaničnom sajtu srpskog šampiona.

Kako je i najavljeno po objavi spiska putnika za Kipar, Simić je završio drugi mandat u Crvenoj zvezdi. Posle 62 utakmice, 15 golova i 11 asistencija mladi krilni napadač dobio je čiste papire da potraži sreću na drugom mestu, a interesovanje ne manjka. Kako se može čuti, Simića već traže Vojvodina i Rad, mada se prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta javio i izraelski Ašdad. U Vojvodini bi mogao da obnovi saradnju s Milanom Kosanovićem, koji je bio pomoćnik Vladana Milojevića u vreme kada je doveden iz Zemuna.

Izabrane vesti

Ipak, želja 25-godišnjeg ofanzivca je da se još jednom oproba u inostranstvu, pošto mu prvi boravak van granica Srbije nije bio uspešan. Podsetimo, on je leta 2013. otišao iz Zveze i preselio se u Bazel, ali je posle samo godinu dana počeo da ide na pozajmice, prvo u Domžale, pa Šafhauzen, te Kjaso, da bi jula 2017. napustio Bazel i postao slobodan igrač. Ubrzo ga je s tržišta pokupio Vintertur, ali je posle samo dva meseca saradnja prekinuta. Od februara 2018. zaigrao je za Zemun gde se odličnim igrama nametnuo Vladanu Milojeviću. Zvezda ga je leta 2018. platila 200.000 evra.

Jednu od najboljih partija prikazao je u kup utakmici protiv Trepče, kada se čak četiri puta upisao u listu strelaca. Krilni napadač se na taj način našao u društvu legendi Crvene zvezde kao što su Kosta Tomašević, Bora Kostić i Dule Savić, kojima je ovo takođe pošlo za rukom.

Podsetimo, prvi operativac Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je produžetak saradnje sa Nemanjom Milunovićem koji je igrao odličan fudbal u prethodnoj polusezoni, ali i potvrdio da se čeka odgovor Duška Tošića, kome je već ponuđen ugovor vredan 400.000 evra. Srpski šampion ima dve aktivne ponude na stolu, za Mohameda El Fardu Bena i Miloša Degeneka, dok postoji interesovanje stranih klubova za mlade nade poput Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića i Željka Gavrića.

Najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai ostaće u Beogradu kako bi se potpuno oporavio od bolesti, dok sa Ričmondom Boaćijem neće biti produžena saradnja. Nije isključeno da Dejan Stanković još nekoga precrta dok je ekipa na Kipru, gde će se zadržati do 18. januara. Klub iz Ljutice Bogdana 1a nadomak je potpisa Simonea Edere iz Torina.



tagovi

FK VojvodinaFK Crvena zvezdaveljko simić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara