Arsen Venger (Reuters)
Arsen Venger (Reuters)

Venger: Mbape je ispred Halanda i podseća na Pelea, sviđa mi se Vlahović

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 20:33

Legendarni Profesor o mladim napadačima

Umeo je Arsen Venger da prepoznat talenat i da ga pretvori u najfiniju fudbalsku klasu. Ostaće upamćen period Arsenalovih “Nepobedivih” koji je sklopio Venger i koji su igrali spektakularan fudbal. Stekao je nadimak Profesor zbog pedantnog pristupa fudbalu i svih tih mladih talenata koje je lansirao…

Danas se više ne bavi trenerskim poslom ali uživa u fudbalu kao stručni konsultant na televizijama i ne krije divljenje prema nekim mladim igračima današnjice. Pre svih Kilijanu Mbapeu.

Izabrane vesti

Venger mladog zemljaka vidi kao najboljeg fudbalera sveta.

“Dokazao je u mečevima protiv Reala da je igrač kojeg je nemoguće čuvati. Šta je sve osvojio sa samo 23 godine je impresivno. Nemam dilemu da je sada ili će uskoro biti broj jedan svetskog fudbala. Naslednik Mesija i Ronalda”.

Tvrdi Venger da se na prvi pogled zaljubio u kvalitete Mbapea i smatra ga boljim od Erlinga Halanda.

“Kada sam ga prvi put video televiziji, pitao sam ljude oko mene: ‘Šta je ovo? Gledamo li Pelea?’. Svi su mislili da sam lud ali on zaista polako dostiže taj nivo. Pa pogledajte samo onaj poništeni gol protiv Reala kada je predriblao golmana. Izvrsno! Ne samo da je brz već ima i fudbalsku inteligenciju, fantaziju i sjajno kretanje. Tehnički je trenutno u ozbiljnoj porednosti u odnosu na Halanda”.

Pomenuo je Venger i srpskog napadača Dušana Vlahovića kao jedno od najboljih mladih fudbalera današnjice.

“Stvarno mi se sviđa Srbin koji je prešao iz Fiorentine u Juventus u januaru. Vlahović je jako, jako interesantan igrač”.


tagovi

Arsen VengerKilijan EmbapeErling HalandDušan Vlahović

Obaveštavaj me

PSŽ
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara