Verner na popravnom u Londonu - poslednja šansa da se dokaže na velikoj sceni

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 20:20

Totenhem ima opciju otkupa

Najavljeno još pre nekoliko dana, večeras potvrđeno od strane Totenhema i RB Lajpciga. Ovi prvi mu žele dobrodošlicu, drugi srećan put: Timo Verner (27) narednih šest meseci igraće za četu Angelosa Postekoglua, a onda će od učinka zavisiti da li ostaje u Londonu.

Prema pisanju medija u Engleskoj i Nemačkoj Pevci imaju opciju otkupa i ona iznosi svega 17.000.000 evra. Za nekoga ko je ne tako davno plaćen 53.000.000 (kad je prvi put napuštao Lajpcig i prelazio u Čelsi), reklo bi se - sića. Međutim imajući u vidu kako Verner igra poslednjih nekoliko godina, odnosno da nije uspeo da se vrati na nekadašnji nivo ni povratkom u Saksoniju, to je cifra koja sasvim odgovara njegovoj trenutnoj reputaciji.

Izabrane vesti

Nije Lajpcig uspeo da ispregovara otkupnu cenu koju je želeo. Govorilo se prvo o 23.000.000 evra, pa o 20.000.000 (koliko je avgusta 20222. platio Čelsiju da ga vrati), međutim na kraju je morao da pristane na ovih 17.000.000.

Ono čime u nemačkom klubu mogu da budu zadovoljni jeste činjenica da Totenhem na sebe preuzima kompletnu platu povremenog nemačkog reprezentativca, a ona nije mala i iznosi 10.000.000 po sezoni. U prevodu, Red Bulov klub je samo do leta uspeo da ušedi polovinu te cifre...

Podsetimo, Timo Verner dolazi kao zamena Hjungmin Sona, koji je otputovao sa reprezentacijom Južne Koreje na Azijski kup i neće ga biti u narednih mesec dana.

Nekadašnji igrač Čelsija poslednji meč u Bundesligi odigrao je pre dva meseca. U Ligi šampiona dobio je svega 46 minuta, pa ne čudi zaista slab učinak od svega dva gola ove sezone. Doduše, i kada je dobijao šansu, Timo se nije proslavio.

Otuda se nameće logično pitanje: Može li kao takav da nadomesti izostanak prvog strelca Totenhema?


tagovi

Timo VernerZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara