Džerod Bouen slavi gol (©Reuters)
Džerod Bouen slavi gol (©Reuters)

Vest Hem potvrdio da je klasa za Everton, Lampard pod hitno mora da nađe rešenje za ovaj haos (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.04.22. | 16:54

Čekićarima fali samo malo stabilnosti da bi ostali u igri za Ligu šampiona, Karamelama predstoji ozbiljno mučenje do kraja

Teško da će navijačima da se ispuni davnašnji san i vide mušemu kako se vijori na centru igrališta naredne jeseni, mada je i dalje sve moguće. No, ovaj Vest Hem definitivno zaslužuje da naredne sezone ponovo zaigra u Evropi, a ako bi se kockice poklopile čak ni Liga šampiona nije daleko. Pre će Čekićari to da izvedu kroz Ligu Evrope gde su već napravili veliki iskorak pobedom u dvomeču osmine finala protiv kraljice B produkcije Sevilje, mada im i u Premijer ligi ide sasvim solidno. Donedavno su bili među četiri na vrhu tabele, a da im forma toliko ne varira možda bi tu i ostali. Svakako su za ovaj i ovakav Everton klasa.

Vest Hem je u Londonu bez većih problema savladao Everton rezultatom 2:1 (1:0) i zadržao korak sa Totenhemom i Mančester junajtedom koji takođe pikiraju (bar) direktan plasman u drugorazredno evropsko takmičenje i čekaju neki eventualni kiks Arsenala da napadnu četvrto mesto. Dok ekipa Dejvida Mojesa sanja najlepše snove i grabi ka najuspešnijoj sezoni u poslednje dve i po decenije - možda i u klupskoj istoriji ako uzmu Ligu Evrope -, Frenka Lamparda leden znoj obliva zbog situacije u kojoj se nalazi njegov klub. Na samo tri boda od zone ispadanja, sa Votfordom i Barnlijem koji pokazuju možda čak i više želje da izbegnu sudbinu Noriča koji će gotovo sigurno da nastavi svoj lelujavi put iz prvog u drugi rang takmičenja i nazad. Davno je prošlo vreme kada je Mojes upravo sa Karamelama pravio najveće rezultate koji su ga, uostalom, preporučili da postane naslednik ser Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu pre skoro deset godina. Sada je Everton postao sinonim za klub koji previše troši, bez ikakvog realnog pokrića...

Izabrane vesti

Vest Hem je nesumnjivo u ovom trenutku po svakom parametru ispred Evertona, ali i većine konkurencije u Premijer ligi i zasluženo je odmah iza četiri velikana, a u ravni sa Totenhemom i Junajtedom. Mojesov tim danas je bio taj koji je držao loptu u svom posedu i diktirao igru. Prvi gol je, doduše, pao iz prekida, ali bila je to prava majstorija u režiji Arona Kresvela. Distanca idealna, negde oko 22-23 metara, taman dovoljno iskosa da lopta uhvati idealnu putanju i prevari nemoćnog Džordana Pikforda. Jednostavno, bez greške!

U prilog tome da je Vest Hem kontrolisao utakmicu ne ide ni drugi gol koji je došao posle kontranapada. Katastrofalna reakcija Aleksa Ivobija dovela je do toga da Pablo Fornals dobije gratis loptu i mogućnost da otvori kontru. Majkl Antonio je uradio svoje, kao tenk probio se do šesnaesterca gostiju i lepo probao da matira Pikforda, no engleski reprezentativac mu je pročitao nameru. Odbitak je završio u nogama Džeroda Bouena koji se našao na pravom mestu i samo je potvrdio vođstvo koje je nakratko oduzeo neplanirani starter Mejson Holgejt.

Nije Everton ovog puta bio toliko loš u poređenju sa nekim prethodnim utakmicama, samo jednostavno Lampard očigledno nema taj fond igrača da napravi bolji rezultat, a pitanje je da li će do kraja moći da iznese ovakav pritisak na svojim leđima. Dovoljno je samo pogledati situaciju sa zagrevanja, kada se povredio Doni van de Bek. Holanđanin definitivno nema sreće na Ostrvu, čak ni prelazak na pozajmicu u Everton nije mu doneo ništa konkretno, ni bolje, a kako nije mogao da odgovori na izazov jer je pred sam početak susreta otrčao u svlačionicu i nije se vraćao, Lampard je morao da na teren pošalje Holgejta i stavi ga u vezni red iako je on po vokaciji štoper.

Holgejtov ulazak umalo se isplatio jer je u 53. minutu doneo izjednačenje posle dobrog proigravanja Rišarlisona, mada je njegov udarac taman dovoljno skrenuo Fornals da prevari Lukaša Fabijanskog i bar na nekoliko trenutaka vrati nadu da Everton može do pozitivnog rezultata posle onog trijumfa nad Njukaslom.

Upravo se posle tog gola videla Vest Hemova nadmoć. Nisu Mojesovi igrači dramili, već su strpljivo sačekali trenutak da krenu u ofanzivu i dovrše posao. A, kada su stigli do tog drugog gola, više se pobeda domaćina nije dovodila u pitanje. Pogotovo od 65. minuta kada je Majkl Kin isključen posle drugog žutog kartona.

Biće fudbalerima Vest Hema jako teško da izdrže pritisak Totenhema i Junajteda, no svakako je sve u njihovim rukama. Evertonu do spuštanja zavese predstoji teško mučenje za opstanak...

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Subota

Liverpul - Votford 2:0 (1:0)

/Žota 22, Fabinjo 89 penal/

Brajton - Norič 0:0

Barnli - Mančester Siti 0:2 (0:2)

/De Brujne 5, Gundogan 25/

Čelsi - Brentford 1:4 (0:0)

/Ridiger 48 - Janelt 50, 60, Eriksen 54, Viza 87/

Lids - Sautempton 1:1 (1:0)

/Herison 29 - Vord-Prauz 49/

Vulverhempton - Aston Vila 2:1 (2:0)

/Joni 7, Jang 36ag - Votkins 86/

Mančester Junajted - Lester 1:1 (0:0)

/Fred 66 - Iheanačo 63/

Nedelja

Vest Hem - Everton 2:1 (1:0)

/Kresvel 32, Bouen 58 – Holgejt 53/

17.30: (1,53) Totenhem (4,10) Njukasl (6,50)

Ponedeljak

21.00: (3,90) Kristal Palas (3,50) Arsenal (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mejson HolgejtDžerod BouenVest HemEvertonFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara