(© Reuters)
(© Reuters)

Video Bornmut da se Čelsi potkiva, pa i on digao noge: Potrošio 90.000.000 evra za igrače koje malo ko zna

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 09:38

Tipičan opis pijanih milionera

Nije se usrećila Roma sa Džejmsom Palotom, niti Fjorentina otkako je vodi Roko Komiso, mnogima se ne sviđa kako posluje Tod Boli otkako je preuzeo Čelsi, a putem američkih vlasnika evropskih klubova koji se u „soker“ baš i ne razumeju previše, ali imaju gomilu novca i troše nemilice izgleda da je krenuo i Vilijam Bil Foli.

Biznismen s one strane Atlantika je tokom decembra preuzeo upravljanje Bornmutom i zasad se ponaša kao njegov zemljak na Stamford bridžu. Daje i ne pita koliko košta. Sad, da li je to kvalitetno poslovanje pokazaće vreme, ali sume novca izdvojene za pojedince i njihove biografije baš i ne obećavaju.

Izabrane vesti

Poslednji takav slučaj predstavlja ugovoren posao sa Dinamom iz Kijeva oko kupovine Ilje Zabarnjija. Pošteno govoreći, koliko vas je čulo za ovog momka?

Reč je o 20-godišnjem štoperu koji je zasad igrao samo u ukrajinskom prvenstvu – doduše, skupio je 24 utakmice za reprezentaciju – a da li baš vredi 27.000.000 evra koliko će ga klub sa Vitaliti stadiona platiti drugo je pitanje. Možda će neko povući paralelu sa dolaskom Mihajla Mudrika iz Šahtjora u Čelsi i (malo) uplitanja politike, tek teško je pretpostaviti da Zabarnji odmah može da bude pojačanje za ekipu Gerija O’Nila.

Zabarnji je već doputovao u Englesku i poslednjeg dana prelaznog roka će biti podvrgnut lekarskim pregledima, posle čega će biti predstavljen. Ne kao jedini u završnici transfer pijace, pošto je Bornmut ugovorio i posao sa Sasuolom za Hameda Traorea. On već ima neku reputaciju, 140 utakmica za u Seriji A, mada upada u oči činjenica da će ga Trešnjice platiti 30.000.000 evra.

Primera radi, pre samo godinu i po dana Sasuolo je na ime obeštećenja prosledio Empoliju 16.000.000 evra, tako da se ovo čini kao sjajan posao kluba iz Ređo Emilije, u finansijskom smislu. Šta će Traore doneti u fudbalskom ostaje da se vidi.

Mada, postoji i druga strana medalje: Zabarnji ima samo 20 godina, Traore 23, tako da je budućnost pred njima.

Kad su propali transferi Nikolasa Džeksona iz Viljareala, te Rominog Nikole Zaniola okreno se Bormut drugim rešenjima, pa je u napadu doveo Antoana Semenja iz drugoligaša Bristol Sitija (10.250.000 evra), a vezni red osvežio Traoreom, dok je iz Lorijana – kluba čiji je deoničar upravo gazda Bil Foli – doveden 20-godišnji krilni vezista Dango Uatara (22.500.000 evra), a iz Rome na pozajmicu je stigao levi bek Matijas Vinja (750.000 evra).

Tipičan opis ponašanja „pijanih milionera“.

 


tagovi

BornmutZimski prelazni rok 2023TransferiDango UataraHamed TraoreIlja Zabarnji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara