©Reuters
©Reuters

Vikend teških povreda u ligama petice: Trojica igrača završila sezonu zbog pucanja prednjeg ukrštenog ligamenta

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 17:40

Rodrigo Bentakur, Hans Hatebur i Fransis Kokelan doživeli velike pehove

Teške povrede su nažalost deo svake fudbalske sezone, mada u ovoj svi nalaze krivca u netipičnom terminu Mundijala koji je potpuno poremetio kalendar. To je nešto o čemu će se polemisati, posebno nakon prilično lošeg vikenda za nama, u kojem su čak trojica igrača iz liga petice pretrpela povrede prednjeg ukrštenog ligamenta i tako završila sezonu. U pitanju su Rodrigo Betankur iz Totenhema, Hans Hatebur iz Atalante i Fransis Kokelan iz Viljareala.

Crni niz je krenuo u subotu u Lesteru, gde su Pevci vodili golom upravo Betankura iz 14. minuta. Međutim, kasnije im je sve krenulo po zlu po pitanju rezultata, pa su izgubili sa 1:4, a povrh svega toga usledila je vest o povredi Urugvajca. Bivši igrač Juventusa je utakmicu na King Pauver stadionu završio pauziraće između pola godine i osam meseci. Uz povredu Iva Bisume koji će biti odsutan bar do maja meseca, odnosno suspenziju Pjer-Emila Hejbjerga, vezni red gostiju iz Londona će u prestonici mode stajati na dečijim, tankim i klimavim nogama.

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, tandem na sredini terena činiće 20-godišnji Pape Matar Sar i 22-godišnji Oliver Skip. Zajedno mogu da se pohvale da su tek dvadesetak puta bili starteri u Premijer ligi.

Atalanta je blistala u Rimu, gde je očitala lekciju Laciju, ali je u 63. minutu bez važnog igrača. Hans Hatebur (29) je osetio snažan bol, a ubrzo nakon meča je potvrđeno da je u pitanju povreda zbog koje je sezona za nezaustavljivog Holanđanina završena. Hatebur je već danas operisan u čuvenoj Vila Stjuart u Rimu kod profesora Pjepaola Marijanija.

Desni spoljni fudbaler je ove sezone odigrao 19 mečeva u svim takmičenjima, a stigao je u Atalantu 2017. godine iz Groningena za obeštećenje od 1.000.000 evra. Činjenica da je odigrao 209 mečeva za Boginju provincije, postigao 12 golova i zabeležio 20 asistencija, jasno pokazuju koliko se isplatio ovom timu. Ugovor mu ističe na leto 2024. godine, što znači da će u poslednju godinu ući sa teškom povredom, pa ostaje da se vidi da li će to uticati na pregovore oko produžetka saradnje.

Užasan vikend po pitanju povreda kompletiran je sinoć na Madrigalu, gde je u 36. minutu utakmice zbog iste povrde utakmicu završio Frensis Kokelan. Crne slutnje potvrdili su medicinski pregledi u Valensiji, gde je potvrđen stepen povrede.

Francuski vezista će narednih dana biti podvrgnut operaciji, a Viljareal bi uskoro trebalo da izađe sa kompletnim detaljima. Kokelanu je ovo treća godina u dresu Žute podmornice, u koju je stigao iz Valensije za obeštećenje od 7.100.000 evra. Za Viljareal je odigrao 85 mečeva, postigao šest golova i zabeležio tri asistencije. U dresu kluba sa Madrigala je najproduktivniji u karijeri, ove sezone je odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima, pa nema sumnje da će njegov izostanak do kraja sezone predstavljati ogroman hendikep za ekipu Kikea Setjena.


tagovi

Hans HateburRodrigo BentankurFransis Kokelan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara