Stiven Džerard (© Reuters)
Stiven Džerard (© Reuters)

Vila traži trenera: Stiven Džerad prvi na listi želja, ali mu se ne ide iz Glazgova

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 10:46

Kandidati su Hasenhitl, Martinez i Hjulmand

Prošlo je šest godina otkako je Stiven Džerard napustio Premijer ligu, sve glasnije se pominje da bi u nju mogao da se vrati do kraja godine. Naravno, ne u svoj Liverpul, s obzirom da je Jirgen Klop siguran na klupi i odlično mu ide, već u Birmingem, da postane šef stručnog štaba Aston Vile.

U subotu, dan posle poraza od Sautemptona, Vila je otpustila Dina Smita i otad traju pretpostavke ko će ga zameniti. Najveće šanse daju se upravo Džerardu, pošto su čelnici kluba oduševljeni načinom na koji vodi Glazgov Rendžers i spremni su da mu ponude posao. Iako su svesni da ga neće lako odvesti iz Škotske (ugovor do 2024), pogotovo što mu dobro ide, jer Policajcima je doneo titulu, a i posle 13 kola aktuelnog prvenstva je na liderskoj poziciji (četiri boda više od Seltika).

Izabrane vesti

Na sve to, valja imati na umu da je pre mesec dana Džerard odbio mogućnost da preuzme Njukasl, iako su ga novi vlasnici iz Saudijske Arabije pikirali kao potencijalno rešenje na duge staze.

Da li sam srećan u Rendžersu? Da li sam se skućio u Glazgovu? Ne postavljajte mi glupa pitanja“, odbrusio je tada Džerard, a mediji podsećaju da je još letos istakao čvrstu povezanost sa klubom sa Ajbroksa. „Ne mogu da kontorlišem napise u medijima. Ne sviđaju mi se, ali se njima ne bavim. Moj posao je da se posvetim Rendžersu i izuzetno sam počastvovan što imam tu mogućnost“.

Sve to bi moglo da znači da će Aston Vila morati da potraži drugo rešenje. Jedno bi moglo da stigne iz kluba koji je „smenio“ Dina Smita. U pitanju je Ralf Hasenhitl iz Sautemptona, pominju se još Roberto Martinez, aktuelni selektor Belgije i Kasper Hjulmand, koji je napravio čudo sa reprezentacijom Danske.

Problem je u saznanju što svako od njih ima ugovor, što znači da bi Aston Vila morala da izdvoji novac na ime obeštećenja, a podsetimo da je letos očas posla spiskala više od 100.000.000 evra dobijenih od Mančester Sitija za Džeka Griliša. I nije se proslavila...


tagovi

Stiven DžerardRalf HasenhutlKasper HjumlandRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara