Ben Brereton Dijaz (©Reuters)
Ben Brereton Dijaz (©Reuters)

Viljarealu bitniji bodovi, Makabijev pogled ka Atini

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 14:20

Liga Evrope: Žuta pomornica večeras (21.00) veliki favorit protiv šampiona Izraela

Sledeće nedelje igra se poslednje kolo u svim evrposkim kupovima. U Viljarealu je večeras (21.00) na programu odloženi meč trećeg kola Lige Evrope, dolazi izraelski prvak, Makabi iz Haife. Jasno je da će Ren i Žuta podmornica da prezime u međunarodnom takmičenju, ali španski tim može da se izjednači sa ekipom Nemanje Matića i da u poslednjih 90 mintua odlučuju o prvom mestu i direktnom plasmanu u osminu finala “druge evropske lige”.

Nije ni tim iz Haife bez motiva jer se bori da pretekne Panatinaikos i ostane u Ligi konferencije naredne godine. U prvom meču ovih timova u Larnarki, na Kipru, Viljareal je slavio sa 2:1, pa imam ulogu favorita.

Izabrane vesti

Marselino je na seo tokom sezone na klupu Viljareala, stručnjak koji je letos preuzeo Marselj, ali je kratko zadržao na trusnom Velodromu. Bio je dugo na kormilu Atletik Bilbaa. Žuta podmornica je krenula Ligu Evrope porazom u Atini od Panatinaikosa, ali je onda vezala tri pobede, pa bi u Renu trebalo da odluči o prvom mestu. Ako danas upiše tri boda, naredne nedelje ekipa u žutim dresovima odgovara i remi u Bretanji za prvu poziciju i propuštanje plej-of Liga Evrope.

21.00: (1,40) Viljareal (5,30) Makabi Haifa (8,00)

Marselino će u špicu šansu da pruži Moralesu i Čileancu Benu Breretonu Dijazu, letošnjem pojačanju iz Čempionšipa, iz Blekbern Roversa. Van stroja su Denis Suarez, Pina, Mandi i Aleksandr Serlot. Protiv Sevilje za vikend (1:1) povredili su se Pareho i Alberto Moreno i oni su pod znakom pitanja za današnji duel.

Gosti čak i ako pobede u Viljarealu, za prolazak u Ligu konferencije moraju da dobiju Panatinaikos u Atini. Jedini bod je osvojen upravo protiv Zelenih na neutralnom terenu. Pjero i Šeri će biti najveća opasnost po gol domaćina.

LIGA EVROPE – 3. KOLO

Sreda

GRUPA F

21.00: (1,40) Viljareal (5,30) Makabi Haifa (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeViljarealMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara