Vladan Milojević ©Star Sport
Vladan Milojević ©Star Sport

Vladan Milojević napustio AEK posle samo sedam utakmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 21:06

Rastanak sa srpskim strategom

Vladan Milojević više nije trener atinskog AEK-a. Srpski trener i čelnici kluba iz glavnog grada Grčke postigli su sporazum o raskidu saradnje, pa će svako nastaviti svojim putem.

Iz AEK-a su izrekli zahvalnost treneru na svom dosadašnjem doprinosu timu i poželeli su mu svaki uspeh u nastavku karijere. Milojević je stigao početkom jula ove godine i potpisao dvogodišnji ugovor, ali se na užarenoj klupi zadržao samo sedam utakmica u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

U tih sedam mečeva AEK je ostvario tri pobede i tri poraza, uz jedan remi. Težak udarac na samom startu sezone predstavljala je eliminacija u Ligi konferencije od mostarskog Veleža (1:2, 2:3), ali su se potom rezultati stabilizovali. Atinski klub se nakon pet odigranih kola grčkog prvenstva nalazi na četvrtom mestu sa dva boda zaostatka od vodećeg PAOK-a. Prednost je naravno bila nedostižna, ali se čini da je svima u klubu, pa i samom Milojeviću, teško pao nedavni poraz u derbiju, upravo od lidera (0:2)

"Razgovarao sam sa ljudima iz AEK-a i bila je zajednička želja da ne nastavimo dalje zajedno. Ovo je odluka za koju smo smatrali da će nam služiti obostrano. Zahvaljujem se upravi, svojim saradnicima i fudbalerima na saradnji, kao i svim ljudima na podršci. AEK-u želim svaki uspeh u budućnosti", poručio je Milojević.

AEK je bio sedmi klub u karijeri Vladana Milojevića. Odlični strateg je počeo sa omladincima Crvene zvezde 2010. godine, a potom vodio Javor, Čukarički, Omoniju, Panionios, prošao kroz zlatan period na stadionu Rajko Mitić, a onda više od godinu dana vodio Al Ahli iz Džede. Delovalo je da će u AEK-u biti započeta nova serija uspeha srpskog stručnjaka, ali je boravak u Atini trajao samo tri meseca.

Navodno, za Milojevića postoji interesovanje iz Saudijske Arabije, pa ostaje da se vidi da li će se pojaviti neki konkretni detalji u narednim danima.


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara