Vladan Milojević (Star sport)
Vladan Milojević (Star sport)

Vladan Milojević o... Šljiviću, Krasou, Glazeru, Olajinki...

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 22:09

Zvezdin strateg zadovoljan izdanjem protiv IMT-a

Oscilacija više nema, Crvena zvezda sve čvršćim korakom grabi ka odbrani trona u Srbiji. Trenerski rukopis Vladana Milojevića je evidentan.

Od povratka pedantnog stručnjaka na klupu, crveni-beli imaju osam pobeda i remi u Mozzart Bet Superligi Srbije. Večeras je lako savladan i IMT. Milojević ne krije zadovoljstvo...

Izabrane vesti

„I pre utakmice smo bili izraziti favoriti. Krenuli smo dobro i imali period jako dobre igre. Ono što smo otprilike i želeli. Onda smo imali malo problema taktičke prirode jer su neki prostori između linija ostali nebranjeni pa nam je IMT pravio probleme u tranziciji do poslednje trećine. Mislim da smo mogli da postignemo još koji gol u prvom poluvremenu i da privedemo utakmicu kraju bez mnogo rizika. U drugom poluvremenu smo opet na vreme dali gol, dosta dobro smo dolazili do te ofanzivne trećine IMT-a. Imali smo i neke lošije odluke, neke slabije udarce, a nešto je i golman branio. Sve u svemu, mogu da budem zadovoljan. Sigurno ima dosta stvari koje treba da popravimo, ispravimo, da treniramo... Imamo i mladih igrača koje ste videli danas. Pojedinci imaju neke nove zahteve u igri, pa se baš i ne snalaze kako treba. Ali, treba dosta strpljenja i mislim da će to sve da bude kako treba“, analizirao je Milojević pobedu nad Traktoristima.

Pružio je šansu talentovanom Jovanu Šljiviću i mladi vezista mu je vratio golom.

„Jovan je jedan od talentovanijih iz plejade naših mladih igrača. Kad god budemo mogli, dobijajuće minutažu. Kao što dobijaju i ostali igrači jer kod mene to ide po zaslugama na treninzima. Svi oni zaslužuju svoje minute i samo treba da nastave da vredno rade“.

Omri Glazer je imao jednu fantastičnu intervenciju kojom je sačuvao Zvezdinu mrežu netaknutom i u četvrtom prvenstvenom meču zaredom.

„To je fudbal. Imate rezultat od 2:0 i u poslednjih 15-ak minuta može svašta da se desi. Nisam video kako je intervenisao ali su mi rekli. On je golman pun samopouzdanja, dobro brani i dobro je što smo odbranili gole jer na 2:1 bi bila moguća nervoza... Ovo znači i da igrači dobro igraju odbranu i tako bi trebalo i da nastave“.

Uspeli ste da sačuvate i energiju za gostovanje u Surdulici...

„Imali smo put u Ivanjicu, pa ovu utakmicu, pa onda idemo dole u Surdulicu... Ali ne gledam to tako i drago mi je da imam igrač koji u svakom trenutku mogu da odgovore obavezama. Danas smo videli Krasoa. Njemu su sigurno potrebni minuti i da uđe u ritam. Ovo mu je posle dugo vremena prva utakmica koju je počeo i dosta sam zadovoljan. Sigurno da može mnogo više, ali treba biti strplji. Nije lako posle toliko vremena ući i pronaći takmičarssku formu. Ali u svakom slučaju imamo roster, probaćemo da što više rotiramo i da delimo minutažu. Evo danas imamo igrače sa žutim kartonima, videćemo na koga ćemo moći da računamo za Surdulicu. Igramo na svaka tri dana utakmica, tako da uopšte nije lako“.

U nedostatku Bukarija koristite Olajinku desno. Iako ne puni statističke kolone, deluje da se ne štedi...

„To je specifična pozicija na kojoj imamo deficit otkako smo izgubili Lučića. Olajinka je profesionalac, pravi igrač i nije slučajno što je toliko godina igrao na visokom nivou u Češkoj gde je čak bio i kapiten. Jako sam zadovoljan njegovim igrama“.


tagovi

Vladan MilojevićŽan Filip KrasoJovan ŠljivićPiter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara