Stojković (© Star sport)
Stojković (© Star sport)

Vladimir Stojković nervirao Ronalda, umalo da mu pokvari jubilej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 21:12

Srbin dobar, ali je Portugalac približio Al Nasr četvrtfinalu Lige šampiona Azije

Imao je Vladimir Stojković sjajnih izdanja otkako se otisnuo u arapski svet, takvo mu je i poslednje, pošto je dugo odolevao Kristijanu Ronaldu i malo je, stvarno malo, nedostajalo da bude heroj Al Fejhe. Srpski golman se kandidovao za najboljeg pojedinca prve utakmice osmine finala Lige šampiona Azije, da bi, ipak, stisnuo ruku mitskom Portugalcu.

U saudijskom okršaju, Al Nasr je savldao Al Fejhu u gostima (1:0) i napravio krupan korak ka nastavku takmičenja koje nikad nije osvojio, ali sad ima Ronalda i to automatski znači najviše ambicije. Skupoceni tim iz Rijada (Brozović, Laport, Taliska, Otavio) će naredne sedmice imati priliku da kod kuće stigne među osam najboljih na kontinentu, gde ga je približio upravo Kristijano.

Izabrane vesti

Mada, u direktnom obračunu Stojković je bio taj koji je nervirao bivšeg asa Mančester junajteda, Reala i Juventusa. Posebno se to odnosi na detalj i iz završnice prvog poluvremena kad je napadači Al Nasra „skinuo“ zicer i ostavio ekipu još jednog Srbina, Vuka Rašovića, u životu.

Ta odbrana je podigla samopouzdanje nekadašnjem kapitenu Partizana, koji je u nastavku zabeležio još jednu odbranu, ali ništa nije mogao u situaciji „jedan na jedan“ kad je Ronaldo u 81. minutu izbio pred njega i matirao ga. Bio je to jedan od retkih šuteva Al Nasra na gol, ispostavilo se dobitan.

Na opisan način Ronaldo je sam sebi čestitao veliki jubilej, odigrao je 1.000 utakmicu u klupskoj karijeri, računajući i početke u lisabonskom Sportingu. Dao je prvi gol u kalendarskoj godini, posle zimske pauze, ukupno 874. u karijeri. Nedostaju mu još 126 da i na planu efikasnosti stigne do četvorocifrene brojke. Nedavno je proslavio 39. rođendan i deluje da se neće zaustaviti dok i to ne ostvari.


tagovi

Vladimir StojkovićKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara