Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Vlahović dočekan zvižducima navijača, odbio penal, ali im je zapušio usta golčinom iz slobodnjaka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.10.21. | 17:01

Čolito Simeone sa četiri gola uništio Lacio

Ono što se najavljivalo nedeljama, zvanično je počelo danas utakmicom između Fiorentine i Kaljarija. Navijači Fiorentine su uzeli na zub srpskog napadača Dušana Vlahovića ali ga čak ni to nije poremetilo da nastavi sa sjajnim partijama i golovima. Srbin je golčinom iz slobodnjaka udario pečat na ubedljivu pobedu Viole nad Kaljarijem -3:0.

Zbog svega što se dešavalo u odnosu između njega i kluba oko novog ugovora, Vlahović je od miljenika navijača postao igrač kojem publika u Firenci zviždi. Njegovo odbijanje da potpiše novi ugovor sa Violom, želja da ga klub proda ili da u leto 2022. godine ode besplatno, uzburkale su Toskanu i njen fudbalski ponos. Predsednik kluba Roko Komiso je izrekao neke teške reči i navijači su se okrenuli protiv Vlahovića.

Izabrane vesti

Srbin je danas na zagrevanju uoči meča sa Kaljarijem dočekan zvižducima i pogrdnim dobacivanjima što je manje-više bilo očekivano. Ali o kakvom mentalitetu i čeličnom karakteru se radi, pokazao je teren.

Treneru Vinćencu Italijanu ne pada na pamet da se odrekne usluga najboljeg igrača i krenuo je sa njim i Nikom Gonzalesom kao startnim napadačkim tandemom. Već posle 20 minuta igre je Fiorentina došla do vođstva. Keita Balde je igrao rukom u posle kornera i skrivio penal.

Nekada bi Dušan Vlahović uzeo loptu, namestio je na 11 metara i rutinski pogodio. Ali ovoga puta nije želeo da šutira jer se situacija se zbila ispred tribine sa najvatrenijim pristalicama Fiorentine. Situaciju je rešio kapiten Biragi koji je preuzeo odgovornost i pogodio.

Nastavila je Viola da dominira, Rikardo Saponara je bio na pragu evrogola ali ga je zaustavila stativa. Ipak, ubrzo je domaći tim došao do zasluženog drugog gola. Dušan Vlahović je sjajnim potezom lansirao Saponaru pred gol, a ovaj kao na tacni asistirao Gonzalesu da pogodi prazan gol.

Po svemu prikazanom u prvom poluvremenu, Vlahović je zaslužio da postigne gol i postigao ga je na početku drugog. Kad već ne može iz penala, rešio je da šutira slobodnjake. I postigao prelep gol udarcem sa 20 metara. Njegov prvi gol iz slobodnog udarca u dresu Fiorentine.

Imao je potom još jednu dobru šansu, ali je gađao preko gola. Pa još jednu kada je opet odlično tukao iz slobodnjaka... Na kraju je Viola rutinski privela meč kraju.

Ubedljivu pobedu na svom terenu je zabeležila i Verona protiv Lacija. Argentinski napadač Đovani Simeone je sa četiri gola uništio goste iz Rima – 4:1.

Od početka meča je delovalo da Verona igra fudbal 200 na sat, a da je Lacio samo fizički prisutan na terenu Bentegodija. Ređali su se napadi Verone i šanse pred golom Reine ali je Lacio nekako odolevao pola sata. I onda je usledila Simeoneova oluja. Tri od četiri gola je dao na asistencije sjajnog Đanluke Kaprarija! Čak je imao i još neke šanse...

Lacio je prespavao prvo poluvreme i mogao je da bude zadovoljan što je primio samo dva gola. U drugom je uspeo da oživi nadu posle pogotka Imobilea na lepu asistenciju Milinkovića Savića, ali su Kaprari i Simeone nastavili šou i Čolito je izrešetao mrežu kluba za koji je nekad nastupao njegov otac Dijego. Prvi put u karijeri dao četiri gola i postao tek drugi igrač Verone kojem je to uselo u Seriji A. Pre ovoga je Čolito imao samo jedan het-trik u karijeri. Prethodni je dao pre tri godine protiv Napolija kojeg je trenirao Mauricio Sari.


SERIJA A - 9. KOLO

Petak

Torino - Đenova 3:2 (2:0)

/Sanabrija 14, Pobega 31, Brekalo 77 - Destro 70, Kaisedo 81/

Sampdorija - Specija 2:1 (2:0)

/Đasi ag 15, Kandreva 36 - Verde 95/

Subota

Salernitana - Empoli 2:4 (0:4)

/Ranijeri 48, Ismajli 55 ag - Pinamonti 2, Kutrone 11, Standberg 13 ag, Pinamonti 45 pen/

Sasuolo - Venecija 3:1 (1:1)

/Berardi 37, Anri 50 ag, Fratesi 66 - Okereke 32/

Bolonja - Milan 2:4 (0:2)

/Ibrahimović 49 ag, Berov 52 - Leao 16, Kalabrija 35, Kalulu 85, Ibrahimović 90/

Nedelja

Atalanta - Udineze 1:1 (0:0)

/Malinovski 56 - Beto 90+4/

Fiorentina - Kaljari 3:1 (2:0)

/Biragi 21 penal, Gonzales 42, Vlahović 49/

Verona - Lacio 4:1 (2:0)

/Simeone 30, 36, 62, 90+2 - Imobile 46/

18.00: (2,85) Roma (3,40) Napoli (2,60)

20.45: (2,25) Inter (3,50) Juventus (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Đovani SimeoneDušan VlahovićNiko Gonzales

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara