Dušan Vlahović i Anhel di Marija (©Reuters)
Dušan Vlahović i Anhel di Marija (©Reuters)

Vlahović prekinuo post dug 115 dana, Alegri ga hvali i kalkuliše koliko bodova Juventusu treba da opstane

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 01:37

„Napadaču je bitno da postigne gol, hvala Di Mariji što mi je prepustio penal“, rekao je srpski centarfor, strelac dva gola

Konačno u Juventusu imaju malo razloga za radost.

Proradila je srpska spona u Torinu i posle nepuna tri meseca Dušan Vlahović je pogodio za Juventus. Dugo se srpski napadač mučio sa povredom, bilo mu je potrebno vreme da se vrati u takmičarski ritam i podigne nivo igre, a za post-mundijalski prvenac će Anhela di Mariju častiti večerom.

Izabrane vesti

Juventus se prošetao kroz Salerno, a Dušan Vlahović ostavio je pečat kod svakog od tri gola. Led je probio iz penala, Argentinac mu je prepustio da ga izvede, da bi potom namestio gol Filipu Kostiću i još jedanput zatresao mrežu.

„Pre svega, najbitnije je da smo pobedili. Nismo pre toga tri meča ostvarili trijumf, tako da je pobeda ključna. Želim da se zahvalim saigračima i treneru i da kažem da moramo ovako da nastavimo“, rekao je Dušan Vlahović i nastavio:

„Napadaču je bitno da postigne gol. Napadači žive za golove. Želim da se zahvalim Di Mariji što mi je prepustio penal, to mi je zaista pomoglo. Ovo je moj prvi gol posle 115 dana za Juventus, potrebno mi je još utakmica da podignem tempo. Nadam se da ću uskoro biti na 100 odsto spremnosti“.

Odahnuo je srpski napadač, odahnuo je i čitav stručni štab Stare dame na čelu sa Masimilijanom Alegrijem. Međutim, samo privremeno, jer glavna briga je kako do opstanka. On ne bi trebalo da bude upitan, ako Juventus ostane na oduzetih „samo“ 15 bodova, ali...

„Prikupili smo dosad 41 poen, ali trenutno imamo samo 26. Treba nam još barem 14 bodova da bismo obezbedili siguran opstanak, pa ćemo onda videti gde smo. Ne mislim da smo u nivou sa Moncom, ali cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele. Što se tiče utakmice, igrali smo dobro 90 minuta, ali smo bili malo površni u poslednjih 30 i dopustili smo mnogo šuteva na gol rivalu“, poručio je Masimilijano Alegri posle ubedljive pobede Juventusa nad Salernitanom.

Zadovoljan je Alegri načinom na koji je njegov tim igrao u većem delu utakmice, ali i izdanjima srpskog centarfora Dušana Vlahovića i Anhela Di Marije.

„Vidi se da se fizički oseća bolje. Bolje se kreće, oštriji je, tehnički je takođe bio na visokom nivou protiv Salernitane. Di Marija je bio fantastičan 45 minuta. Ako tako bude mogao da igra 60 minuta, davaće nam veliku prednostu odnosu na rivale“, zaključio je strateg Bjankonera.


tagovi

JuventusDušan VlahovićAnhel Di MarijaMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara