Juve pred potpunim kolapsom i ispadanjem iz Serije A, ode još 20 bodova?!

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.02.23. | 19:31

Novi postupak u toku, presuda u martu...

Na recesiju, radikalan zaokret u poslovanju, značajno manja ulaganja i godine bez trofeja, u Torinu su počeli da se pripremaju; imali su nagoveštaj da dolaze teške godine - sve usled lošeg rukovođenja klubom u poslednjih desetak godina - ali sasvim sigurno nisu računali na ovakav malj po glavi od strane tužilaca FIGC.

Podsetimo, sredinom januara meseca Stara dama je i zvanično ostala bez 15 bodova, međutim izgleda da je to bio tek početak, samo deo kazne koja čeka Juve. I dok armija advokata Džona Elkana, legitimnog naslednika imperije Anjeli, radi na žalbi koju zasniva na zastari i priprema se da iznese odbranu pred Olimpijskim komitetom Italije (šanse da prvobitna odluka bude preinačena gotovo da ne postoje), nemilosrdni tužilac Fudbalskog saveza Italije - Đuzepe Kina, uveliko priprema nove dokaze protiv doskorašnjeg apsolutnog vladara tamošnjeg fubala.

Izabrane vesti

Radi se o odvojenom slučaju i novim malverzacijama, piše Korijere delo Sport, navodeći da se slavni klub sada susreće sa novim gubitkom bodova. Navodno, Kina će zahtevati da Dami u 'drugom turnusu' bude oduzeto čak 20 poena?!

Korjere tvrdi da se od ranije znalo da će istraga 'Prizma', koja se tiče kontroverznih isplata zarada igračima tokom pandemije koronavirusa naneti najveću štetu, jer se radi o lako proverljivim informacijama...

"Pitanje kapitalnih dobiti teže je dokazati, pošto ne postoji nezavistan i jedinstven način da se proveri vrednost igrača na tržištu. Prvih 15 bodova oduzeto je upravo zbog veštačkog naduvavanja transfera radi povećenja kapitalne dobiti. Kada je u pitanju 'manevrisanje s platama', mnogo je više tragova na papiru", stoji u tekstu Korijere delo Sporta.

U biti, Juve je objavio zvanične izjave u kojima igrači govore kako su se složili da se odreknu prihoda u periodu od četiri meseca da bi pomogli funkcionisanje kluba tokom pandemije. Ali onda je prisluškivanjem i analizom poruka Matijsa de Lihta i Matije de Šilja, između ostalih, dokazano da prethodne izjave baš i nemaju veze s istinom, odnosnom da su klupski čelnici u celu priču bili i te kako upućeni.

A priča je tako iskonstruisana da su se igrači odrekli po jedne plate, dok su ostatak dobijali u različitim oblicima, 'ispod stola', kako bi bila napravljena ravnoteža u zvaničnim knjigama.

To je uključuje i onih 19.900.000 evra što ih Kristijano Ronaldo sada sudskim putem potražuje od kluba.

Isti izvor na kraju konstatuje da se nova presuda očekuje tokom marta meseca.

Kada mu je oduzeto prvih 15 bodova Juventus je skliznuo sa trećeg na 11. mesto. U poslednja tri kola uzeo je samo jedan bod i pao na 13. poziciju. Bez dodatnih 20 crno-beli bi - računajući trenutno stanje - postali novi fenjeraš?!

I pred sobom bi imali vraški težak zadatak da opstanu u Seriji A.

Podsetimo i kako je krenuo čitav proces protiv Juventusa krajem prošle godine: Pomenuti tužilac Fudbalskog saveza Italije - Đuzepe Kina, zatražio je od federalnog apelacionog suda da ponovo otvori zatvoreni postupak, nakon što je istraga dovela do novih dokaza. Na površinu su izašle pomenute malverzacije, a kao epilog izrečene su i kazne klupskim čelnicima. Bivši sportski direktor Juvea i aktuelni prvi operativc Totenhema Fabio Paratiči kažnjen je sa dve i po godine zabrane obavljanja funkcija u fudbalu. Andrea Anjeli i Mauricio Arivabene sankcionisani su sa po dve godine, Federiko Kerubini na godinu dana i četiri meseca, dok je najbolje prošao Pavel Nedved sa osam meseci sankcija.

Pomenuto rukovodstvo koje je uvuklo Juventus u probleme, napustilo je Torino još u novembru mesecu. Situacija je sada izuzetno teška za sve koji su ostali deo torinskog giganta. Među njima su, naravno, i srpski reprezentativci - Dušan Vlahović i Filip Kostić. Dama ne samo da neće igrati Evropu iduće sezone, nego joj preti i Serija B.

Gde će i šta će pomenuti tandem, ostaje nam da vidimo...

Valja podsetiti da je Juventus poslednji put igrao drugu ligu kada je bio jedan od učesnika Kalčopolija, čuvenog skandala sa nameštanjem utakmica na Čizmi iz 2006. godine. Tada se ekspresno vratio u elitu, posle samo jedne sezone.



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara