Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Vlahović zaigrao i pogodio za Juve! Belingem je Realov novi as: Na Floridi kao za bodove (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.08.23. | 03:37

Juventus savladao Madriđane 3:1 i pokazao da im je hitno potreban Embape

Utakmicu izuzetnog tempa odigrali su fudbaleri Real Madrida i Juventusa u Orlandu, iako je reč o prijateljskom susretu. Gotovo od početka do kraja delovalo je kao da se igra za bodove, a posebno rastrčani i napadački nastrojeni bili su igrači španskog kluba, ali su oni ti koji su pognutih glava napustili teren. Juventus je pobedio 3:1, mada su Torinezi veći deo utakmice, posebno tokom drugog poluvremena, bili u podređenom položaju.

Italijanskom predstavniku isplatio se odličan ulazak u meč i brzi golovi Mojzea Kena i Timotija Vee. Prvi je pogodio posle samo 50 sekundi, a drugi u 20. minutu. Golom Vinisijusa u 38, na maestralno dodavanje Tonija Krosa, vraćena je neizvesnost, ali je tačku na ishod u petom minutu nadoknade stavio Dušan Vlahović.

Izabrane vesti

Srpskom reprezentativcu bilo je dovoljno dvadesetak minuta u igri da se upiše u strelce. Ovo mu je bio prvi nastup za Juventus tokom priprema pošto je pauzirao zbog oporavka od povrede, ali vrlo moguće i poslednji meč u crno-belom dresu, jer se sve više priča o razmeni sa Čelsijem u kojoj bi Vlahović otišao put Londona, a Romelu Lukaku i novac u Torino. Upravo je taj novčani iznos trenutno predmet debate, pošto italijanski klub traži 40.000.000 evra, a engleski bi da snizi iznos, ali po informacijama novinara sa Apenina sve strane su voljne da se trampa odigra i posao bi mogao da bude realizovan u narednih nekoliko dana.

Vlahović je već po ulasku u igru učestvovao u brzom napadu svog tima, ali oštar centaršut koji je uputio pred gol rivala nije pronašao nikoga od saigrača. Za razliku od njega, Filip Kostić se našao u startnoj postavi Stare dame i bio među igračima koji su se najduže zadržali na terenu. U 72. minutu je ustupio mesto Argentincu Matijasu Suleu, a prethodno se istakao s nekoliko prodora, ali i nepreciznih pasova. Bio je Kostić među retkim agilnim igračima Juventusa u drugom poluvremenu, ipak, iz igre je izašao bez konkretnog učinka dok je upravo njegova zamena bio asistent Vlahoviću iz kontranapada u poslednjim trenucima utakmice.

Ulogu junaka pobedničkog tima, uz strelce Mojzea Kena, Timotija Veu i Dušana Vlahovića, poneo je Veston Mekeni. Posle njegovog šuta u prvom minutu lopta se od stative odbila na nogu Kenu, zatim je povratnim dodavanjem iz akcije sa Federikom Kjezom pronašao zaboravljenog Veu pred golom Madriđana.

Može Masimilijano Alegri da bude zadovoljan izdanjem svog tima kako zbog pobede tako i zbog igre u prvom poluvremenu. Pad u drugom delu može se pripasi i promeni kompletnog sastava. Svih 11 promena iskoristio je trener Juventusa, od toga pet na startu drugog poluvremena, dok je Karlo Ančeloti ukupno napravio dve izmene manje, a počeo je po isteku 60. minuta.

Čak sedam novih igrača našlo se u startnoj postavi Real Madrida poredeći utakmicu sa Barselonom od pre nekoliko dana, kada je najveći rival Kraljevskog kluba slavio 3:0. Zbog povrede je otpao Mendi, dok su se na klupu preselili Karvahal, Militao, Alaba, Valverde, Čuameni i Rodrigo. Umesto njih od početka su igrali Lukas Vaskez, Ridiger, Naćo, Fran Garsija, Kros, Modrić i Hoselu.

I pored dobre igre Madriđani nisu uspeli više od jednom da pronađu put do mreže Juventusovog gola, što potvrđuje da im je hitno potrebna adekvatna zamena za Karima Benzemu. Čitaj: Kilijan Embape.

Ančeloti, svakako, može biti zadovoljan dobrom partijom novajlije Džuda Belingema. Veoma aktivan bio je Englez u igri svog tima (i jedini uz Kurtou koji je odigrao ceo meč), mada je evidentno da će mu trebati još neko vreme da se navikne na ulogu "desetke" i nove saigrače oko sebe.

PRIJATELJSKI MEČ

JUVENTUS - REAL MADRID 3:1 (2:1)

/Ken 1, Vea 20, Vlahović 90+5 - Vinisijus 90+5/

Orlando.

Juventus (3-5-2): Ščensni (46. Pinsoljo) - Danilo (72. Hujsen), Bremer (67. Rugani), Aleks Sandro (46. Gati) - Vea (46. Kambijaso), Mekeni (67. Nikolusi), Lokateli (73. Barenečea), Mireti (46. Iling-Džunior), Kostić (72. Sule) - Kjeza (77. Vlahović), Kin (46. Milik)

Real Madrid (4-3-1-2): Kurtoa, Vaskez (63. Karvahal), Ridiger (63. Čuameni), Naćo (63. Militao), Fran Garsija (78. Odriozola) - Kamavinga (63. Alaba), Modrić (63. Valverde), Kros (83. Paz) - Belingem - Vinisijus (77. Dijaz), Hoselu (63. Rodrigo)


tagovi

Džud BelingemFilip KostićJuventusReal MadridDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Real Madrid
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara