Voja Stanković: Ostaću u Azerbejdžanu po završetku karijere, ovde se prema meni odnose s poštovanjem

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.12.21. | 11:13

"Mnogo volim Azerbejdžan. Nadam se da ću biti ovde još dugo", kaže defanzivac Nefčija

Iskusni srpski defanzivac i nekadašnji prvotimac Partizana, Vojislav Stanković, u potpunosti je sebe pronašao u Azerbejdžanu. Tamo je stigao u februaru 2015. godine, gde je potpisao za Inter Baku, potom je bio član Gabale, a od leta 2019. godine nastupa za Nefiči.

Prethodnih godina se pominjala mogućnost i dobijanja tamošnjeg državljanstva, posle čega su te priče utihnule, mada Stanković nema dilemu da želi da ostane u ovoj evroazijskoj zemlji.

Izabrane vesti

"Da, već dugo nastupam u Azerbejdžanu. Ovde se prema meni odnose sa poštovanjem, ovde sam se pronašao. Mnogo volim Azerbejdžan. Nadam se da ću biti ovde još dugo. Ne znam, po završetku igračke karijere ostaću u Azerbejdžanu, bez obzira da li ću raditi ili ne. Postoji jedna ponuda, vreme će pozati. Što se tiče državljanstva, bilo je takvih razgovora pre dve-tri godine, ali je to bilo sve. Da je neko želeo, verovatno bi mi odavno ponudio. Verovatno je sada kasno za to. Sada više razmišljam o tome da budem u štop boljoj formi i da pomognem svom timu. Ostala pitanja više ne zavise od mene", rekao je Stanković za Azerisport.

Nefči iza sebe ima neprijatnu jesen. Eliminisan je iz evropskih takmičenja još u kvalifikacijama, a u prvenstvu zaostaje 11 bodova za vodećim Nefčijem.

"Imali smo peh u nekim utakmicama. Bilo je susreta u kojima smo mogli da osvojimo dosta bodova. Igrali smo dobro u poslednja dva-tri meča, ali jednostavno nismo mogli da iskoristimo svoje šanse za pobedu. Fokusiraćemo se na našu igru da bude stabilna, zahvaljujući njoj možemo da pobedimo. Sada ne moramo da gledamo ko je ispred nas, ko ima koliko bodova, koliki je zaostatak. Naša situacioja je takva da moramo da gledamo samo na poboljšane igre i forme, kako bismo od nove godine postali bolji", dodao je Stanković.

Vojislav Stanković je stasao u Dinamu iz Vranja, a pre Partiuzana kratko je nastupao za OFK Beograd. u Humsku je stigao u avgustu 2010. godine i za nepunih pet sezona zabeležio 103 nastupa u crno-belom dresu, osvojivši četiri šampionske titule i jednu duplu krunu. Sa Nefčijem ima ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana.



tagovi

Vojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara