Foto: Starsport
Foto: Starsport

Vojvodina već pronašla trenera za narednu sezonu: Rastavac se vraća u Novi Sad

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 16:00

Srbin na privremenom radu u Grčkoj blizu povratka na stadion Karađorđe

Aktuelnu sezonu Vojvodina je počela sa Slavoljubom Đorđevićem na čelu, a nekadašnjeg defanzivca je sredinom marta nasledio Dragan Radojičić. Sadašnji strateg Lala preuzeo je ulogu vatrogasca sa kratkoročnim ciljem i ugovorom do kraja sezone, međutim imajući u vidu da novosadski tim nije izborio evropsku vizu gotovo je izvesno da će se po okončanju sezone doći do rastanka.

Prema navodima grčkih medija, Vojvodina je već pronašla rešenje za narednu sezonu i to u Milanu Rastavcu. Kako ističe grčka Gazeta, Vojvodina je uspostavila kontakt sa Rastavcem, a potencijalni rastanak čelnici Asterasa ne planiraju da čekaju skrštenih ruku i već su pronašli potencijalnu zamenu u Iraklisu Metaksasu.

Izabrane vesti

Rastavac je u decembru 2019. godine preuzeo grčki klub sa kojim je prethodne dve sezone završavao u gornjoj polovini tabele, međutim isti uspeh nije ostvario i u aktuelnoj takmičarskoj godini. Iako je Asteras završnicu takmičenja dočekao u plej-autu, opstanak u eliti nije se dovodio u pitanje, međutim produžetak saradnje koja ističe ovog leta nije realizovan te je Vojvodina krenula u ofanzivu sa ciljem da perspektivnog stratega vrati u klub u kojem je napravio prve trenerske korake 2014. godine kao asistent Zorana Marića.

Podsetimo, prvi samostalni izazov za Rastavca je predstavljao posao šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša, a potom je predvodio Ksanti. Između dva posla u Grčkoj srpski trener obavljao je funkciju asistenta Mladena Krstajića u reprezentaciji Srbije.

Kada je u pitanju Metaksas, nemački strateg grčkog porekla, karijeru je gradio u Nemačkoj do jula 2021. godine kada je preuzeo Pas Janjinu na čijem je kormilu i danas.



tagovi

Milan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara