Kajl Voker i Kilijan Mbape (©Reuters)
Kajl Voker i Kilijan Mbape (©Reuters)

Voker zna kako da zaustavi Mbapea? Timovi u Francuskoj i Ligi šampiona i dalje traže način

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 18:03

Duel desnog beka Mančester Sitija i napadača Pari Sen Žermena bi prema mišljenju mnogih mogao da odluči pobednika duela Engleska - Francuska

Engleska će se u subotu uveče, u poslednjem meču četvrtfinala Mundijala, sastati sa Francuskom. Duel dveju reprezentacija koje praktično na svakoj poziciji imaju po jednog igrača svetske klase i definitivno derbi ove faze takmičenja. Ipak, iako će prštati od kvaliteta na svakom delu terena, jedan duel svima će biti posebno interesantan – Kajl Voker protiv Kilijana Mbapea.

Napadač Pari Sen Žermena deluje nezaustavljivo u Kataru. Najbolji je strelac turnira sa pet golova, jedino je Tunis poštedeo na putu do četvrtfinala i stoga je na jučerašnjoj konfrenciji Vokera sačekalo logično pitanje – kako se nositi sa brzonogim Francuzom? Međutim, imao je desni bek Mančester Sitija već iskustva sa Mbapeom, četiri puta su se sastajali u Ligi šampiona prethodnih godina i dobro zna šta ga čeka u subotu.

Izabrane vesti

"On je fantastičan igrač, u odličnoj je formi… Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji u ovom trenutku. Jasno mi je šta treba da uradim – da ga zaustavim. Verovatno da je to lakše reći nego učiniti, ali ne potcenjujem sebe. Igrao sam protiv mnogo vrhunskih igrača za Mančester siti i Englesku. Neću da mu razvučem crveni tepih i kažem mu da postigne gol", rekao je Voker na jučerašnjoj konferenciji.

Ista tema bila je nezaobilazna i na današnjoj konferenciji francuske reprezentacije. Doduše, nije se oglasio i drugi protagonista priče Mbape, već njegov saigrači iz državnog tima Jusuf Fofana, vezista Monaka koji ima čast da iz prvih redova prisustvuje Kilijanovom "teroru" u Ligi 1.

"Ukoliko zna kako da zaustavi Kilijana, dobro za njega. Ostalih 19 timova u Ligi 1 i drugi u Ligi šampiona i dalje traže rešenje. Istinu ćemo saznati na terenu. Imamo puno poverenje u Kilijana. Na vašu žalost, on ne čita novine! Ne čita šta pišete, fokusiran je na svoju igru. Osećam da je miran i odlučan", rekao je vezni fudbaler Monaka.

Fofana je odigrao sve četiri utakmice dosadašnjeg dela turnira, ali se od starta našao samo u porazu od Tunisa, kada je Didije Dešan odlučio da promeša karte i tako odmori nosioce igre. Taj rezultat poslužio je kritičarima kao komentar da Francuska zapravo nema dubinu i ne može ozbiljno da računa na rezerviste, dok Engleska s druge strane može da se osloni na klupu…

"Svako ima pravo na svoje mišljejne. Na nama je da im dokažemo da nisu u pravu", dodao je Fofana.


tagovi

Kilijan EmbapeKajl VokerJusuf Fofana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara