Igrači Volfzburga (©Reuters)
Igrači Volfzburga (©Reuters)

Volfzburg bi da okrene novi list, a Herta i Keln da iskopiraju decembar

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.01.22. | 13:52

Dva meče danas u okviru Bundeslige

Keln je 2021. godinu završio sa dve pobede i sada će pokušati da nastavi sa istom praksom u prestonici Nemačke, gde ga čeka duel sa Hertom. Nešto kasnije Volfzburg, koji je imao očajnu jesen, cilja mnogo više i danas bi voleo da startuje slavljem protiv Bohuma...

Decembarski program je bio uspešan za fudbalere Herte. Tokom prošlog meseca Berlinci su uzeli pristojnih sedam od mogućih 12 bodova, dok su na samom kraju kalendarske 2021. godine "zgazili" dortmundskog velikana. Na startu 2022. na noge im dolazi Keln, koji je takođe odlično prošao na kraju prošle godine, pobedivši u dve utakmice nad Volfzburgom i Štutgartom.

Izabrane vesti

Prema prognozama na papiru, ovaj meč između timova koji se nalaze na sredini tabele trebalo bi da ponudi uravnoteženo odmeravanje snaga. U svakom slučaju, dok je domaći tim bliži pozicijama na dnu, gosti se bore za plasman u evrospke kvalifikacije sledeće godine.

15.30: (2,85) Herta (3,35) Keln (2,65)

Prošle sezone ovi timovi su se borili za opstanak u Bundesligi, a tu pretnju svakako imaju na umu, iako su trenutno van zone ispadanja. Izabranici trenera Štefena Baumgarta bolje su podneli avgustovsku utakmicu, tako da Herta definitivno ima šta da vrati.

"Pobede uvek jačaju samopouzdanje. I osećam da moj tim namerava da nastavi ovako. Želim da potvrdimo naše dobro stanje. Nameravamo da svoj nastup gradimo na marljivosti, hrabrosti i opuštenosti", rekao je domaći trener Tajfun Korkut.

Berlinsku selekciju trenutno pogađaju neprijatnosti vezane za pandemiju korona virusa, pa je pod znakom pitanja koga će sve Korkut moći da se koristi.

Keln bi, s druge strane, trebalo da prijavi samo nekoliko izostanaka, štaviše ne zbog problema sa kovidom.

"Odlučiću o sastavu u poslednjem trenutku. Ovaj period zahteva samo fleksibilnost. Još uvek imam dovoljno kvalitetnih igrača", istakao je Baumgart.

17.30: (3,50) Bohum (3,25) Volfzburg (2,30)

Tekuće 18. kolo nemačke Bundeslige biće zatvoreno duelom između Bohuma i Volfzburga. Krajem 2021. Vukovi su potpuno ispali iz forme i bukvalno strmoglavo uronili u donji dom sa pet vezanih poraza. Očajnu ​​formu "krunisao" je debakl od Bajerna, ali u 2022. žele da krenu sa drugačijim navikama. Na suprotnoj strani ima Bohum, koji je sakupio isto 20 bodova do sada.

Komplikovani zadaci čekaju trenera Florijana Kofelta. Volfzburgu jesenas nikako nije polazilo za rukom da igra na više frontova. Bili su loši u lčigi i u Ligi šampiona, gde su na kraju završili na četvrtom mestu u konkurenciji Lila, Salcburga i Sevilje. Vukovi su posle debakla u Minhenu (0:4) pali na 13. mesto na tabeli, samo tri boda od plej-of pozicije.

U avgustu prošle godine duel Volfzburga i Bohuma ponudio je izbalansiranu igru, koju je jedini Vut Veghorst odlučio u korist Vukova. Za današnji sudar Tomas Rejs ne može da računa na Colera, Bluma, Vajlanda, Asana, Dekarlija i Stafilidisa koji su povređeni. Osim toga, srpski internacionalac Erhan Mašović odrađuje suspenziju, a Miloš Pantović se nalazi u konkurenciji za meč.

Volfzburg ima dugačak spisak povređenih i to je, naravno, razlog za loše rezultate. Nmeča, Vilijam, Šlager, Otavio, Mehmedi, Vranks, Gilavogi i Stefanijak su povređeni. Mbabu i Lukebakio su pozitivno testirani.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Petak

Bajern - Menhengladbah 1:2 (1:2)

/Levandovski 18 - Nojhaus 27, Lajner 31/

Subota

Leverkuzen – Union Berlin (1:1)

/Šik 38, Ta 84 – Promel 45, 50/

Frajburg – Bilefeld 2:2 (1:0)

/Haberer 6, Đeong Vu 46 – Okugava 60, Lasme 87/

Grojter firt – Štutgart 0:0

Hofenhajm – Augzburg 3:1 (2:1)

/Bebu 38, 44, Raum 90+3 – Gregorič 5/

RB Lajpcig – Majnc 4:1 (1:0)

/Andre Silva 21 pen, 61, Soboslaj 47, Enkunku 58 – Li Sung 57/

Ajntraht – Borusija 2:3 (2:0)

/Bore 15, 24 – Torgan Azar 71, Belingem 87, Daud 89/

Nedelja

15.30: (2,85) Herta (3,35) Keln (2,65)

17.30: (3,50) Bohum (3,25) Volfzburg (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBohumVolfzburgHertaKeln

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara