Voša čeka debi Uroša Vitasa i Filipa Antonijevića

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 11:30

Milan Rastavac i Uroš Kabić optimistični pred susret sa Javorom na Karađorđu (17.00, TV Arena Sport 2)

Uhvatili su Novosađani veliki zalet, vezali dve pobede pred svojom publikom nad niškim Radničkim (3:0), potom nad Voždovcem (2:1), ali ih je u prošlom kolu u potpunosti nadigrala i pokorila ekipa Čukaričkog (2:0). Posle loše predstave na Banovom brdu, Lale nastoje da se vrate na pobednički kolosek. Priliku za to izabranici Milana Rastavca imaju danas pred svojom publikom, kada na „Karađorđe“ dolazi ekipa Javora (17.00, TV Arena sport 2).

Lale imaju imperativ pobede u ovoj utakmici. Pre svega nastoje da trijumfom odu na dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnih obaveza, a takođe i da obezbede nova tri boda, jer im posle odmora sledi serija izuzetno teških mečeva protiv Partizana, TSC-a, Novog Pazara, pa Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Kada je reč o kadrovskoj situaciji pred današnji susret, šef stručnog štaba Milan Rastavac može da računa na sve igrače, osim Vladimira Miletića, koji je suspednovan zbog crvenog kartona iz prošlog kola. Prema tome, ne bi trebalo biti značajnijih izmena u startnih jedanaest u odnosu na prethodni susret. Priliku da debituju u dresu Vojvodine imaće i najnovija pojačanja Uroš Vitas i Filip Antonijević, koji će biti u protokolu za današnji susret.

Strateg Lala poručio je da je ključno da onemoguće Ivanjičanima prilike iz tranzicije.

“Ova utakmica nam je bitna iz mnogo razloga, a ono što želimo je da naši navijači posle ovog meča budu radosni. Znamo da to neće biti lako, jer ispred sebe imamo ekipu Javora, koja je pokazala da ume da bude opasna, posebno iz kontranapada, ali ćemo se potruditi da to onemogućimo i da ih ugrozimo što više. Uz podršku navijača, verujem da ćemo osvojiti nova tri boda”, rekao je trener Vojvodine Milan Rastavac u najavi meča.

Mladi ofanzivac Novosađana Uroš Kabić saglasan je sa trenerom Rastavcem i veruje u trijumf.

“Smatram da smo imali dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč, nakon poraza od Čukaričkog. Imamo velika očekivanja, kao i uvek, posebno kada igramo na našem terenu i pred našim navijačima. Javor je veoma dobra ekipa koja može da pripreti iz kontranapada, ali ako pokažemo svoj kvalitet, rezultat se neće dovoditi u pitanje”, rekao je Kabić.

Stara dama je ove sezone u dva navrata imala priliku da veže het-trik pobeda, ali oba puta nisu uspeli u toj nameri. Prvi put su tu šasnu propustili posle dve pobede na otvaranju prvenstva, kada ih je presekao remi sa subotičkim Spartakom (0:0) u Novom Sadu. Drugi put Voša je tu šansu ispustila pre sedam dana, kada su poraženi od Brđana, a prethodno su imali dva vezana trijumfa. Tako su Lale propustile priliku da izjednače rekord star 20 godina, kada su imali 10 utakmica od starta prvenstva bez poraza. Zato danas nastoje da krenu u novi ciklus pobeda.

Tradicija u međusobnim susretima dva tima na strani je Novosađana. Lale su trijumfovale 13 puta, devet mečeve je završeno bez pobednika dok je Javor slavio u sedam navrata.

Iako su Ivanjičani prošle sezone nastupali u drugom rangu srpskog fudbala, Vojvodina i Javor ipak su odmerili snage u Ivanjici, u okviru osmine finala Kupa, kada su Lale prošle dalje nakon boljeg izvođenja penala.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Bjeković, Jeličić, Traore, Đorđević – Topić, Milosavljević – Baraj, V. Simić, Malbašić – N. Nikolić.


MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Mladost GAT 3:0 (2:0)

/Šimić 11, Vidosavljević 40 pen, 57/

Mladost Lučani – TSC 2:5 (1:2)

/Jojić 43, Gordić 62 – Antonić 13, S. Jovanović 15, Đakovac 53, 56, Ratkov 81/

Nedelja

13.00: (2.75) Voždovac (3.30) Čukarički (2.55)

17.00: (1.15) Crvena zvezda (8.50) Napredak (15.0)

17.00: (1.62) Vojvodina (3.80) Javor (5.80)

19.00: (14.0) Radnik (6.75) Partizan (1.20)

Ponedeljak

17.00: (2.95) Kolubara (3.35) Novi Pazar (2.40)

19.00: (1.85) Radnički Niš (3.45) Spartak (4.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Uroš VitasFilip AntonijevićUroš Kabić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara