(©fkvojvodina)
(©fkvojvodina)

Voša iz poslednjeg pokušaja zabeležila recku na pripremama, Radulović postigao prvenac

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.07.23. | 20:58

Trijumf Vojvodine nad Murom na poslednjem kontrolnom susretu u Sloveniji – 2:1

Ko čeka, taj i dočeka! Nestrpljivo su navijači novosadske Stare dame čekali da konačno vide bar jednu pobedu svog tima u sklopu priprema u Sloveniji, a izabranici Radoslava Bataka uspeli su da ih obraduju iz petog pokušaja, u poslednjem prijateljskom meču na Pohorju, nadigravši domaću Muru – 2:1.

U prethodna četiri kontrolna meča Lale su upisale isto toliko remija. Delovalo je i danas da će se ponoviti isti scenario, te da će se Voša u Novi Sad vratiti bez ijedne pobede, ali da ipak tako ne bude pobrinuo se kapiten Nikola Čumić, koji je u 84. minutu odličan pas Baraja rutinski pretvorio u pogodak. To se ispostavilo kao dovoljno za pobedu, pa su Lale uspele da ovaj ciklus priprema zatvore na najlepši način.

Izabrane vesti

Ono što može da raduje stručni štab i navijače Novosađana jeste veoma dobra partija Andrije Radulovića, koji je nedavno stigao iz Crvene zvezde. Crnogorski krilni napadač doneo je prednost Vojvodini dobrom reakcijom već u trećem minutu, a i u ostatku meča je bio veoma razigran i u nekoliko navrata lepo znao da uposli saigrače, koji nisu iskoristili izgledne šanse.

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izveo je danas verovatno najjači sastav kojim trenutno raspolaže, u formaciji 4-3-3, u kojoj će sasvim izvesno Lale delovati i u zvaničnim mečevima. Opet je Voša počela bez klasičnog napadača, jer se u ulozi “devetke” našao krilni napadač Filip Malbašić, dok su po krilu delovali Čumić i novajlija Radulović. Ovo je sigurno bilo uslovljeno i izostankom špica Vukića, koji zbog manje povrede nije bio u protokolu u prethodna tri susreta. Susret su počeli: Carević – Lazarević, Busnić, Crnomarković, Antonijević – Zukić, Kajević, Nikolić – Čumić, Malbašić, Radulović.

Dobro otvaranje utakmice Vojvodina je krunisala pogotkom posle samo tri minuta igre, kada je prvi gol u dresu Stare dame postigao novajlija Radulović. Golu je prethodila akcija koju je započeo Kajević, a onda Antonijević pravovremeno uposlio crnogorskog reprezentativca, koji je doneo prednost.

Nije mnogo trebalo Muri da se vrati u meč. U 12. minutu posle kornera, najviši u skoku je bio Cipot i savladao Carevića za izjednačenje. Mogao je slovenački tim ekspresno do preokreta samo tri minuta kasnije, kada je Carević nesmotreno izleteo sa linije, a to umalo kaznio Maroja, čiji je pokušaj završio iznad prečke. Tokom prvih 45 minuta viđen je pregršt dobrih šansi na obe strane, ali nije došlo do promene rezultata. Razigrani Radulović je sredinom prvog perioda sjajno probio u kazneni prostor i asistirao za Malbašića, ali je njegov pokušaj sjajnom intervencijom zaustavio protivnički golman.

Još dve dobre šanse u prvom delu igre kreirao je Radulović. Vošin novajlija je najpre odlično centirao za Zukića, čiji je pokušaj zasutavio golman Mihelak, a potom je uposlio i Čumića, kada se još jednom istakao Murin čuvar mreže. S druge strane, Slovenci su najbliži vođstvu bili u 36. minutu, kada je Šabanadžaj istrčao jedan na jedan s Carevićem, koji je pročitao njegovu nameru i uspeo da sačuva svoju mrežu. 

Nastavak je doneo nešto slabiji tempo, ali daleko od toga da nije bilo prilika. Prvi je u drugom poluvremenu zapretio domaći tim preko Kurtovića, ali je Carević još jedanput bio na nivou zadatka. Voša je mogla do vođstva i preko Jeličića, koji je dobro pokušao glavom posle kornera, ali je lopta zamalo otišla iznad gola.

Najavio je kapiten Lala Nikola Čumić ponovno vođstvo svog tima, kada je probio u šesnaesterac i pogodio spoljni deo mreže. Međutim, ono što nije uradio u tom napadu, uspeo je u 84. minutu. Baraj je najpre sjajno prebacio odbranu Mure, Čumić pobegao u srce kaznenog prostora i potom rutinski matirao protivničkog čuvara mreže, što je bilo dovoljno za prvu pobedu Vojvodine na pripremama u Sloveniji. Imali su izabranici Radoslava Bataka i dosta sreće u poslednjim momentima susreta, kada je iz izgledne situacije zamalo bio neprecizan Petković, pa su uspeli da upišu prvu recku neposredno pre polaska za Novi Sad.

VOJVODINA – MURA 2:1 (1:1)

/Radulović 3, Čumić 84 – Cipot 12/

Slovenija, Murska Sobota

Stadion Mure

VOJVODINA (4-3-3): Carević, Lazarević (od 83. Petković), Busnić, Crnomarković, Antonijević (od 85. Bukinac), Zukić (od 90.Jovanović), Kajević (od 32. Milosavljević), Nikolić (od 60. Jeličić), Radulović (od 63. Ivanović), Čumić (od 85. Kabić), Malbašić (od 77. Baraj).

MURA: Mihelak, Cipot, Moris, Jurišić, Kuzmić, Maruško, Ouru, Kurtović, Šabanadžaj, Šarić, Maroša. Igrali još: Zličić, Jovićević, Sadriu, Luka, Petković, Proleta, Šnjeravič.


 


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaNikola ČumićAndrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara