Domeniko Berardi (Reuters)
Domeniko Berardi (Reuters)

Vratila se Interova crna beštija i šokirala Meacu! Osimen spustio tenzije u Napulju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.09.23. | 22:51

Prvi poraz Nerazura posle preokreta Neroverda, Kvarachelija ga konačno dao i bila je to majstorija

Ako postoji mali klub koji je otrov za velike u Seriji A onda je to Sasuolo. Samo u ovoj godini su Neroverdi dali Milanu pet komada na San Siru, pre par dana naneli prvi poraz u sezoni Juventusu, a večeras su šokirali do sada perfektni Inter na Đuzepe Meaci i posle preokreta slavili 2:1.

Kada je Sasuolo pre desetak godina ušao u Seriju A, bio je klub bez imena i prezimena kome se predviđao kratak vek trajanja. Pogotovo kada ga je Inter u prvom meču razbio 7:0. Pa sledeće sezone još jednom 7:0. E tada su počele Interove muke sa Sasuolom. Imao je Sasuolo od 2015. do 2018. osam pobeda u devet mečeva protiv Intera! Imali su čak pet gostovanja zaredom na Meaci bez poraza. Potom je Inter našao lek i pobedio u sedam od narednih devet međusobnih duela.

Izabrane vesti

Ali se večeras „Crna beštija“ - kako Italijani vole da zovu takve neugodne rivale - vratila na Meacu i opet zagorčala život Interu. Bolje rečeno, crno-zelena beštija.

Znao je Inzagi da protiv Sasuola nema kalkulacija i izveo je najjaču startnu postavu. Ali su i gosti izveli napadačku artijeriju sa Lorijenteom, Bajramijem, Pinamontijem, Berardijem... I bili bolji. Iako je Inter imao više loptu u posedu, Sasuolo je bio opasniji iz kontri ali su Darmijan i Zomer dobrim intervencijama spasavali Nerazure u prvih pola sata. Inter je poveo iz prve prilike. Ako je to i bila prava šansa... Damfris je bio na svojoj poziciji na desnom krilu, zasekao unutra, prebacio na levu i pogodio sa distance (pogledajte OVDE). Ne baš zasluženo vođstvo Intera na poluvremenu...

Ali je Sasuolo najbolje sačuvao za odgovor u drugom delu igre. Već na početku je Erlić poslao opomenu Interu kada je pogodio okvir gola na centaršut Berardija. Inzagi ništa nije menjao... I kažnjen je ekspresno! Posle prelepog dodavanja Berardija, Bajrami je ušao iz drugog plana i probio Zomera u njegov ugao (pogledajte OVDE). Domaći se nisu ni sabrali, a već su bili u minusu! Devet minuta posle prvog, stigao je i drugi gol Sasuola. Još lepši! Neuništivi Domeniko Berardi je projektilom sa 20 metara ostavio Zomera bez šanse za reakciju.Majstoriju pogledajte OVDE.

Inzagi je probao izmenama, a jedna od njih je bilo i veliko pojačanje iz Sasuola – Davide Fratezi. Upravo je on imao najbolju šansu za izjednačenje ali ga je pročitao nekadašnji saigrač Konsilji. Od velikog pritiska Intera do kraja nismo videli ništa. Čak je Sasuolo bio bliži trećem golu. Lorijente je mogao sve da reši ali ga je zaustavio Zomer da bi na kraju Lautaro propustio poslednju šansu da spasi Inter poraza kao nedavno u San Sebastijanu.

Nerazuri su doživeli prvi poraz u sezoni, bodovno su poravnati sa gradskim rivalom, dva boda iza je Juve, a budi se i Napoli.

U Napulju je na neki način „potpisano primirje“. Tačnije, spuštene su tenzije koje su poprilično narasle prethodnih dana. Serija Napolija od tri meča bez pobede i remiji protiv Đenove i Bolonje su podigli znak pitanja iznad stručnosti trenera Rudija Garsije, predsednik De Laurentis je u međuvremenu morao na raport kod rimskog tužioca zbog muljanja sa transferima, a vrhunac je bila „tik-tok“ afera sa Viktorom Osimenom koji se naljutio jer ga je klub javno prozivao...

Nigerijac se uprkos ljutnji našao u prvoj postavi, a postigao je i gol u pobedi nad Udinezeom za koji smo već prognozirali da mu se ove sezone ne piše dobro – 4:1. A trebalo je da bude i ubedljivije. Koliko je do Napolijevog procvata a koliko do Udinezeovog užasa od igre, videćemo narednih nedelja. Ali od početka do kraja su Napolitanci dominirali. Kvarachelija je iznudio penal koji Osimen nije izveo već Zjelinski. I pogodio za vođstvo u 19. minutu.

Kvarachelija je bio baš željan igre i gola i u talasima je predvodio napade Napolitanaca koje je golman Silvestri odbijao čudesnim intervencijama. Ipak, u 39. minutu nije uspeo zaustavi Osimena i po drugi put u zicer poziciji. Nigerijac se nije baš pretrgao od proslave... Pogledajte OVDE.

Mogao je Osimen i do drugog gola na početku drugog poluvremena, a ubrzo je zamenjen. Kvarachelija je delovao nezaustavljivo ali ga gol nije hteo. Dva puta je pogodio stativu i bilo je očigledno da ga to frustrira. Konačno, u 76. minutu je ukrao loptu, šmekerski prebacio golmana i pogodio praznu mrežu. Pogledajte OVDE. Za prekid golgeterskog posta koji je trajao od marta. Do kraja je Gruzin servirao kao na tacni gol Simeoneu, a Napulj je opet imao prilike da vidi kakav je majstor Lazar Samardžić koji je posle spektakularne solo akcije postigao utešni gol za Zebre.

Posle samo jedne pobede u šest kola, Lacio je bio pod velikim pritiskom protiv Torina ali je dobro odreagovao - 2:0. Iako je Torino na 0:0 imao bolje šanse preko Vlašića, Zapate i Ričija, Lacio je poveo golom Vesina pošto je prethodno veliki deo posla odradio Lacari. Tačku je stavio Zakanji koji je rutinski rešio situaciju 'jedan na jedan' sa Milinković Savićem. Radonjić i Ilić su ušli tek u 60. minutu za goste i nisu promenili ništa.

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Juventus - Leče 1:0 (0:0

/Milik 57/

Sreda

Kaljari - Milan 1:3 (1:2)

/Luvumbo 29 - Okafor 40, Tomori 45, Loftus Čik 60/

Empoli - Salernitana 1:0 (1:0)

/Baldanci 34/

Verona - Atalanta 0:1 (0:1)

/Kopmajners 13/

Inter - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Damfriz 45+1 - Bajrami 54, Berardi 63/

Lacio - Torino 2:0 (0:0)

/Vesino 56, Zakanji 75/

Napoli - Udineze 4:1 (2:0)

/Zjelinski 19 penal, Osimen 39, Kvarachelija 74, Simeone 82 - Samardžić 81/

Četvrtak

18.30: (3,90) Frozinone (3,60) Fjorentina (2,05)

18.30: (2,50) Monca (3,40) Bolonja (3,00)

20.45: (3,70) Đenova (3,30) Roma (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Domeniko BerardiNedim BajramiDenzel DamfrisViktor OsimenHviča Kvarachelija

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara