Pantić protiv Radničkog (© MN Press)
Pantić protiv Radničkog (© MN Press)

Vratio se Pantić posle skoro godinu dana: Pojedinci su bili skeptični

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 10:12

Vezista prvi start posle 18. decembra prošle godine ukrasio asistencijom, a Samed Baždar premijernu utakmicu od prvog minuta - golom

Odomaćena krilatica iz kultnog ostvarenja Duška Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“, kad Bora Todorović radosno animira dečicu da kliču: "Ponovo radi bioskop", u Partizanovom slučaju mogla bi da se preobrazi u: "Ponovo igra fudbal Danilo Pantić“.

Prvi put u 2022. u takmičarskom susretu, a premijerno posle meča sa Kolubarom još 18. decembra prošle godine, vezista crno-belih se našao na terenu i proširio vidike Grobarima, a treneru Gordanu Petriću dao opciju više u završnici jesenjeg dela sezone.

Izabrane vesti

Zaigrao je Pantić, a da prethodno nije dobio ni minut, da bi susret sa Radničkim počeo od prvog.

Šteta što nije mogla da se organizuje neka prijateljska utakmica. Ovo mi je praktično bla generalna proba. Sve je dobro prošlo, ništa me ne boli, osećam se kao pre“, odiše zadovoljstvo momak koji je u sredu proslavio 26. rođendan.

Četiri dana kasnije sam sebe je častio – asistencijom.

Način na koji smo ušli u meč sa Radničkim, izborili korner, pa onda centaršut i Rikardova reakcija glavom... Sve je bilo valjano, svaki pojedinac je u nedelju veće bio na visokom nivou i zato smo slavili“.

Pantiću su prednji ukršteni ligamenti kolena stradali tokom kontrolnog meča sa Bašakšehirom na zimskim pripremama u Turskoj, 21. februara je operisan, u međuvremenu radio najpre indvidualno na rehabilitaciji i napokon dobio šansu da igra. Gordan Petrić je čak bio obazriv, želeo da ima napismeno od lekara da je momak iz „klase 1996“ zalečio povredu kako ne bi rizikovao.

Jedva sam čekao da opet zaigram. Nisam očekivao da ću početi meč sa Radničkim. Pojedinci su bili pomalo skeptični da li da krenem, a možda je i bolje što je ovako ispalo“.

Pobedom nad Nišlijama crno-beli su donekle zamaskirali neuspeh u prethodnom kolu Mozzart Bet Superlige, kad su odigrali samo 3:3 sa Javorom.

Dešava se to u fudbalu. Nemoguće je odigrati veliki broj utakmica bez greške, remija, zato nam ova pobeda dosta znači. Moramo da nastavimo dalje“, gleda Pantić ka četvrtku.

Tad u Humsku stiže Slovacko, na zatvaranju grupne faze Lige konferencije.

Od tog meča nam zavisi proleće u Evropi, ali je dobro da je sve u našim rukama“, ambiciozan je Samed Baždar, koji sve češće koristi minute i prvi start u Partizanu krunisao je pogotkom.

Već četvrtim u sezoni.

Moja pozicija zahteva da sam svaki put blizu gola, trudim se da iskoristim šansu koji mi daje trener, a svaki put kad je dobijem vratio borbom“, smeška se ofanzivac crno-belih.




tagovi

FK PartizanDanilo PantićSamed Baždar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara