©Reuters
©Reuters

Vreme je da se Bahar oduži Zvezdinoj publici

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.12.23. | 09:49

Pristalice srpskog šampiona u dosadašnjem toku sezone ostale uskraćene za slavlje u jednoj velikoj utakmici, što bi moglo da se promeni u slučaju trijumfalne večeri njihovih miljenika u Humskoj

Utisak o igri Crvene zvezde ove jeseni može se uporediti sa pripremom nekog kulinarskog specijaliteta u kojem je stavljeno više vrsta začina, ali nedostaje samo jedan sastojak koji bi mu ubio gorčinu i učinio ga prijatnim za konzumiranje. Početkom leta igra srpskog šampiona je na momente izgledala bajkovito, na startu jeseni u Mozzart Bet Superligi bilo je i košmarnih večeri, a kombinacija svega toga viđena je u Ligi šampiona. Ekipa Baraka Bahara za nastup u elitnom takmičenju ne samo da nije zaslužila kritiku, već je bilo trenutaka koji su zaslužili značajniju pohvalu. Međutim, Zvezdina publika ostala je uskraćena za makar jednu pobedu, koja je na osnovu svega viđenog, ali i s obzirom na kvalitet Jang Bojsa, objektivno morala da se dogodi.

Na kraju krajeva, kada se svi ti delovi iz jesenjeg dela sezone spoje u jednu celinu, utisak je da su ekipa sa stadiona Rajko Mitić i sam izraelski stručnjak ostali dužni svojoj poblici trijumf u jednoj velikoj utakmici, tako da odlazak na popravni ispit mogu da izbegnu samo ukoliko večrašnji kolokvijum u 171. večitom derbiju (18.00, Arena Premium 1) polože sa najvišom ocenom. Crvena zvezda će jesenji šampion postati i u slučaju da još jednom ostane neporažena u Humskoj, ali je jasno da to publiku u crveno-belom, koja je još u utorak razgrabila ulaznice za severnu tribinu Partizanovog stadiona, neće učiniti previše zadovoljnom.

Izabrane vesti

Barak Bahar je dobro pripremljen došao na konferenciju za medije posvećenu 171. svetkovini srpskog fudbala. Upoznat je sa činjenicom da Crvena zvezda u Humskoj ne zna za pobedu punih sedam godina, a vrlo verovatno zna i da najveći protivnik nije ubedljivo savladan na njegovom terenu više od dve decenije, odnosno 21. aprila 2002. godine kada je sastav Zorana Filipovića, golovima Nemanje Vidića, Dragana Bogavca i Dejana Milovanovića, slavio sa ubedljivih 3:0.

Možda je Izraelac na taj način želeo da skine pritisak sa sebe i svoje ekipe, ali ono što deluje izvesno jeste da će ostati dosledan ofanzivnom pristupu igri i u 171. večitom derbiju. Te da će se Crvena zvezda na megdan Partizanu izaći sa četvoricom ofanzivnih igrača - Jovanom Mijatovićem, Osmanom Bukarijem, Piterom Olajinkom i Aleksandrom Kataijem.

"Naravno da smo analizirali Partizan i šta oni zapravo mogu. U jednom trenutku su bili među najboljim timovima u Evropi. Kada vežete 13 pobeda, normalno je da dođe do pada u formi... Mi ne smemo da razmišljamo previše o tome šta je bilo u ovih šest godina na Partizanovom stadionu. Tada smo u nekim mečevima bili mnogo bolji, ali rezultat to na kraju nije pokazivao. Delovalo je da su ekipe podjednake. Ne smemo da pomislimo da smo mnogo bolji, samo moramo da pokažemo na terenu da smo bolji", rekao je Bahar pred večerašnji derbi.

Izraelac nije želeo da pokaže sve karte pred večerašnji meč, ali je otrkio onaj najjači štih - Aleksandra Kataija. Tu je Bahar verovatno odigrao i psihološku igru sa rivalom sa suprotne strane Topčiderskog brda, pošto je Zvezdin majstor iz Srbobrana tradicionalno vrlo dobro raspoložen protiv Partizana. Postigao je šest golova protiv crno-belih ima čak 10 pobeda u karijeri. Aleksandar Katai je dostigao željeni nivo forme u najvažnijem mogućem trenutku za svoj tim, postigao je četiri gola na isto toliko mečeva u decembru, uključujući i onaj protiv Mančester Sitija, pa deluje da šef struke crveno-belih nije imao nikakvu dilemu da li će sa njim započeti večerašnju utakmicu.

Ipak, najveći teret u Zvezdinoj igri mogli izvesno će istrpeti Srđan Mijailović i In Bom Hvan. Prvi će u defanzivi morati da odradi ogroman posao, pokrije veliki deo terena i bude velika ispomoć poslednjoj linji, dok će drugi morati da igra podjednako dobro u oba pravca i bude vezivno tkivo Zvezdine igre, ali i da izdrži veliki broj duela sa protivničkim veznim igračima. Na kraju, da bi Zvezda iskoristila kvalitet koji ima u ofanzivi, njena odbrana neće smeti da ima mnogo propusta, s obzirom na to da je i Partizan najkvalitetniji upravo u navali. Sve to bi samo moglo da predstavlja najavu nešto drugačijeg derbija nego prethodnih godina, pre svega mnogo efikasnijeg i interesantnijeg za gledanje, a da li će Bahar i njegov tim u takvim okolnostima uspeti da se oduže Zvezdinoj publici i učine je zadovoljnom, biće jasno nešto pre 20 časova.


tagovi

Barak BaharFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara