ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Olajinka uz Kataija! Mala enigma Kanga

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 19:40

Crveno-beli kreću sa dvojicom tinejdžera

Navijači Crvene zvezde očekuju spektakl, nadaju se da došao dan da se crveno-beli barjak zaviori na centru Humske, kao pre sedam godina. Oni optimističniji traže ubedljiv trijumf, iako ih je aktuelna generacija nebrojano puta razočarala. Najviše u Bernu.

A Barak Bahar? On će biti sutra u školskoj klupi i polagati najteži ispit od kada je u Srbiji. Sudiće mu crveno-bela javnost. Oproštaj za Bern neće dobiti tako lako, ali bi mu pobeda u 171. večitom derbiju dala veštačko disanje i oživela priča o njemu kao isplativom projektu.

Izabrane vesti

Do sada je Izraelac bio vrlo rigidan na konferencijama za medije. Odgovarao je na pitanja – zato što mora. Danas je bio prilično opušten, čak i otkrio da će Aleksandar Katai početi meč u Humskoj. Kao progonitelj igrača Partizana i vesnik prethodnih pobeda crveno-belih.

Moguće je da je Izraelac opušten i da zna da je kvalitet na strani šestostrukog uzastopnog šampiona. Mada sve što je pokazao u srpskoj prestonici ne garantuje mu mirne snove. Jer Barak Bahar je i dalje bez pobede u velikoj utakmici.

Poslednje vesti sa Marakane govore da će crveno-beli igrati prilično ofanzivno na stadionu u Humskoj. Imaće crveno-beli samo jednog klasičnog napadača, ovog puta Jovana Mijatovića, ali će iza njega delovati kvartet fudbalera koji su sposobni da naprave razliku na poslednjoj trećini terena. Govorimo o Hvanu, Osmanu Bukariju, Aleksandru Kataiju i Piter Olajinki. Čini se da će bivši prvotimac Slavije iz Praga biti, uslovno rečeno, jedino malo iznenađenje u postavi Baraka Bahara. On bi trebalo da igra na levom boku, u formaciji 4-2-3-1. Upravo na toj poziciji Olajinka je postao prepoznatljiv u praškom klubu, postao jedan od simbola moderne istorije tog kluba.

Dešavalo se tokom jeseni da Barak Bahar ne bude pošten prema njemu. Pokazivao je znake nezadovoljstva Nigerijac i kada je donosio bodove u Kragujevcu i Kruševcu. Često je igrao napadača, povremeno i levog fulbeka. U Humskoj će biti na prirodnoj poziciji.

Odlučio se ovog puta Barak Bahar da ispoštuje formu igrača. Govorimo, pre svega, o Jovanu Mijatoviću strelcu het-trika u Subotici i najboljem strelcu crveno-belih u Mozzart Bet Superligi. On će biti jedan od dvojice tinejdžera u Zvezdinom sastavu, pošto je na desnom beku neprikosnoven Kosta Nedeljković.

Mala enigma postoji kada je reč o Geloru Kangi. I on je uigravan poslednjih dana na treningu, mada je realnije da šansu dobije sa klupe. Možda i zbog toga što Izrealac očekuje mnogo direktnog fudbala u Humskoj, bez previše rizika, gde će osvajanje drugih lopti biti ključna stavka.

Kao što smo napisali, iza Mijatovića trebalo bi da po centrali deluje Aleksandar Katai. On je, ako ništa drugo, ušao u golgetersku formu i postigao tri gola na prethodna tri meča. Sasvim dovoljno da zabeleži još jedan start na večitom derbiju.

Prema trenutnoj projekciji Spajić će dobiti prednost u odnosu na Nasera Đigu.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Nedeljković, Spajić, Dragović, Rodić – Mijailović, Hvan – Bukari, Katai, Olajinka – Mijatović.

 


tagovi

Barak BaharJovan MijatovićPiter OlajinkaKosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara