Detalj sa večitog derbija, poslednje utakmice koju su zajedno kod kuće igrali Traore i Belić (© Star sport)
Detalj sa večitog derbija, poslednje utakmice koju su zajedno kod kuće igrali Traore i Belić (© Star sport)

Vreme je za obnovu tandema Belić-Traore

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 09:08

Gordan Petrić slaže kockice za Keln, Fejsa i dalje pod upitnikom

Prvi je oduševio navijače na večitom derbiju, a zabrinuo ih postupkom u Češkoj; drugi je u Nemačkoj nagovestio koliko može da bude koristan, a izgleda da su se stekli uslovi da posle dugo vremena Kristijan Belić i Hamidu Traore oforme partnerstvo na sredini terena i budu žila kucavica Partizana u revanšu sa Kelnom (četvrtak, 18.45, TV Arena Premijum 1, RTS 1).

Razlog što odavno nisu dejstvovali zajedno je u saznanju da je Afrikanac stigao u Beograd pred kraj letnjeg prelaznog roka, propustio veći deo kvalifikacionih mečeva, dok je novajlija iz Čukaričkog morao da bude van ekipe u poslednja dva meča grupne faze Lige konferencije usled crvenog kartona zarađenog još u 22. minutu gostovanja u Uherskom Hradištu. To znači da dosad nisu imali priliku da bogzna koliko igraju u tandemu, uz napomenu da postoji jedna utakmica visokog intenziteta na kojoj se Gordan Petrić opredelio da ispred odbrane posloži baš Belića i Traorea.

Izabrane vesti

U pitanju je bio večiti derbi i bez obzira na manjkavosti, uglavnom u prvom poluvremenu, stručni štab je visoko vrednovao njihov doprinos remiju (1:1) i zato su velike šanse da upravo njih dvojica budu starteri u četvrtom kolu Grupe D trećeg po važnosti UEFA takmičenja. Posle duela sa Crvenom zvezdom, Traore i Belić igrali su zajedno i na gostovanju u Lazarevcu i susret sa lučanskom Mladosti, međutim, kako su u pitanju utakmice niskog intenziteta upravo je predstojeća sa Kelnom, na kojoj se očekuje dosta trke, duela u „meso“, kao nacrtana za fudbalere takvih karakteristika. Pogovoto što im je razgradnja protivničkih napada glavna odlika, a i sam trener Petrić insistira na ravnoteži u ekipi i vrlo je moguće da će se za njih dvojicu odlučiti.

Tim pre što je Belić propustio utakmice sa Nicom i Kelnom, a Traore predahnuo protiv Voždovca, te se crta skica za pomenuti tandem. Bez obzira što je Patrik Traore na krovu Tržnog centra „Stadion“ pokrio poziciju fudbalera iz Malija. Od zadnjih veznih stručni štab u kadru ima još Ljubomira Fejsu, međutim, teško je očekivati da bivši reprezentativac bude na raspolaganju u četvrtak. Propustio je gostovanje Kelnu zbog povrede zarađene na susretu sa Vojvodinom i još se oporavlja.

Počeo je da trenira, a da li će Ljuba biti spreman... Povreda zadnje lože je specifična...“, vrti glavom Petrić.

Svestan je trener Partizana da ga očekuje drugačija utakmica nego u Kelnu.

„Video sam dosta i pozitivnih i negativnih detalja. Loše moramo da izbacimo, da se dobro spremimo i vidimo kako možemo da ugrozimo Nemce“, rekao je Petrić.

Jednom je uspeo. Može li još jednom?

 

 


tagovi

FK PartizanKristijan BelićHamidu TraoreLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara