Vremenska mašina: Ko su najefikasniji klubovi Kupa/Lige šampiona i gde su Crvena zvezda i Partizan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 18:17

Još jedan sjajan video od autora Football dor...

Pre nekoliko dana predstavili smo vam zanimljivu vremensku mašinu sa Jutjub kanala Football dor. Imali ste priliku tada da vidite koji su to evropski klubovi potrošili najviše novca na pojačanja od 1991. pa do danas, a sada još zanimljiviji video od istog autora. I opet neka vrsta vremenske mašine, putovanje kroz vreme. Obrađena tema: najefikasniji klubovi u Kupu/Ligi šampiona od nastanka elitnog takmičenja (1955) pa sve do aktuelne sezone. 

Za nas čak interesantnija tema, jer se u različim periodima na listi TOP 15 u određenom trenutku (određenim epohama) nalaze Crvena zvezda i Partizan. Crno-beli su bili učesnici prvog Kupa šampiona i važili za ozbiljnog takmaca pedesetih i šezdesetih, sve do onog čuvenog finala u Briselu, dok se crveno-beli ka vrhu liste probijaju početkom sedamdesetih i u samom vrhu ostaju sve do poslednjeg izdanja KEŠ-a. 

Izabrane vesti

Zaključno sa sezonom 1992/93. najtrofejniji srpski klub plasiran je na četvrto mesto (171 gol) i ispred njega su samo neprikosnoveni Real Madrid, Benfika i Bajern Minhen. Možda još interesantnije kakve su ale ostale iza - Milan, Liverpul, Ajaks, Juventus, Mančester Junajted... 

Kada se crta podvuče, dakle, Zvezda je četvrti najefikasniji klub Kupa šampiona! Milan će je prestići tek 1994, a Ajaks 1995, kada se već igralo po grupnim fazama i bilo mnogo više utakmica. Bez obzira na tu činjenicu crveno-beli u TOP 10 ostaju sve do 2003. godine... 

Ispod pogledajte ovaj sjajan video i saznajte koji su trenutno najefikasniji klubovi Kupa i LIge šampiona, zaključno sa sezonom 2018/19. 

 


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara