Aleksandar Vučić (© Star sport)
Aleksandar Vučić (© Star sport)

Vučić o trvenju među večitima: I jedini i drugi su u pravu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.08.20. | 12:58

I o još nekim temama...

Tema je večita i uvek aktuelna. Bez obzira što je jesenas ministar finansija Siniša Mali brojevima dokazao koliko je država pomogla fudbalske i košarkaške klubove Crvenu zvezdu i Partizan, navijački polarizovana Srbija i dalje ne može da se saglasi kad se povede priča o odnosima vlasti i sporta.

Predsednik republike Aleksandar Vučić ističe da je vrh države obezbedio iste uslove i crveno i crno-belima.

Izabrane vesti

Ako me pitate da li sam, kao navijač jednog kluba, zadovoljan kada taj klub izgubi od drugog - nisam. Ali, da li je moj posao da pomognem i tom drugom klubu da ima iste uslove kao i onaj prvi – apsolutno”, pojasnio je svoju ulogu Vučić gostujući na Pink televiziji.

Pristalice i Partizana i Crvene zvezde godinama spočitavaju jedni drugima da imaju bolji tretman nego oni sami.

Nekima je lako da kukaju kako država daje drugima više, ali ako pogledate činjenice u vezi sa KK Partizan i KK Crvna zvezda, videćete da je više dato, bar u poslednje dve godine, KK Partizan. Ranije ne bih rekao (da je tako bilo, prim.aut)”:

A kad je reč o fudbalu...

„Tu je pitanje tumačenja. Ako izuzmete Gasprom, onda je mnogo više dato Partizanu. Ako ne izuzmete Gasprom, onda je više Zvezdi. Ali, Gasprom je ruska kompanija, međutim, drugi će reći da toga ne bi bilo da nije srpske države. I jedni i drugi su u pravu”.

Poslednjih godina večiti derbi maltene ne može da se odigra bez kuloariskih priča o uticaju ljudi sa stane.

Ako pobedi Zvezda, to je Vučić namestio. Ako pobedi Partizan, onda je opet Vučić namestio zbog izbora, da bi oni prošli u miru i da se ne bi reklo da je Vučić namestio. A sramota kako je Zvezda igrala na poslednjem večitom derbiju“, dopunio je Aleksandar Vučić.


tagovi

Aleksandar Vučić

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda
KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara