Trenutak kada je Ivan Vukomanović doneo odluku da povuče ekipu (©YouTube)
Trenutak kada je Ivan Vukomanović doneo odluku da povuče ekipu (©YouTube)

Vukomanović napravio skandal u Indiji: Srbin povukao ekipu posle gola i predao sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 10:00

Nezadovoljan suđenjem, a najviše time što je u produžecima četvrtfinala plej-ofa priznat gol koji je Bangaluru postigao iz slobodnog udarca dok je golman Kerale Blasters nameštao živi zid, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je naložio svojim igračima da napuste teren

Nezapamćeni skandal drma indijski fudbal, a u centru se nalazi srpski trener Ivan Vukomanović. Šef stručnog štaba Kerale Blasters povukao je u petak ekipu sa terena posle gola Bengalurua u produžetku četvrtfinala plej-ofa, te je tim potezom predao sezonu. Bengaluru nastavlja takmičenje u polufinalu protiv Mumbaj Sitija, dok ćemo poslednjeg učesnika te faze i rivala Hiderabada dobiti ove subote od 15 časova, kada se sastaju ATK Mohun Bagan i Odiša.

Indijski fudbal je još u razvojnoj fazi, do ove sezone je imao dva paralelna šampionata koji su se napokon spojili, ali ovakvim događajima Indijci još nisu prisustvovali. Vukomanović, koji je i onako najpopularniji fudbalski trener na indijskom potkontinentu, o čemu smo pisali u petak, sada je još više došao u žižu pažnje.

Izabrane vesti

Nije bilo golova posle 90 minuta, a događaj preko kojeg 45-godišnji Užičanin nije hteo da pređe dogodio se u prvom produžetku. Preciznije u 96. minutu, pri rezultatu 0:0 kada je dosuđen slobodan udarac za Bangaluru. Igrači Kerale Blasters, koje Vukomanović trenira, krenuli su da postave živi zid, a golman Sing Prabsukan je izašao sa svog gola ka sredini šesnaesterca da objasni saigračima gde da stoje. To je iskoristio 38-godišnji napadač Bangalurua Sunil Četri i izveo slobodan udarac, rutinski pogodivši nebranjeni gol.

15.00: (1,85) ATK Mohun Bagan (3,45) Odiša (3,90)

Vukomanović je ostao nekoliko sekundi pored aut linije, raširenih ruku posmatrajući kako indijski sudija Kristal Džon priznaje pogodak, posle čega je ušao na teren i dao znak svojim igračima da krenu put svlačionice. Kada je definitivno utvrđeno da se igrači Kerale neće vraćati na teren, Bengaluru je proglašen pobednikom.

Zanimljivo, Vukomanoviću navijači Kerale uopšte nisu zamerili zbog ovog poteza, kojim je praktično bačena čitava sezona, naprotiv. Veliki broj pristalica se okupio ispred stadiona, sačekao srpskog stratega i onda mu skandirao ime. Bivši trener Slovana iz Bratislave i Standarda iz Liježa im je odmahnuo, uz osmeh.

Posle utakmice Vukomanović nije održao konferenciju za medije, niti se njegov klub oglasio saopštenjem. Jednostavno, za Blasterse za koje nastupa hrvatski štoper Marko Lešković sezona je završena.

Prošle godine je srpski trener vodio Keralu do finala, u kojem je poražen. Ugovor sa indijskim superligašem Vukomanović ima do kraja maja 2025 godine, ali pitanje je da li će ovakav, krajnje nesvakidašan završetak sezone da ubrza rastanak dve strane.

INDIJA 1 – ČETVRTFINALE

Petak

Bengaluru - Kerala Blasters 1:0 (0:0, 0:0)

/Četri 96/

Subota

15.00: (1,85) ATK Mohun Bagan (3,45) Odiša (3,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

AzijaBengaluruKerala BlastersIvan Vukomanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara