(© AFP)
(© AFP)

Zajedno igraju u Ligi šampiona, ali su dva sveta različita: Sosijedad prebio Sevilju, Ramos 30. put isključen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 18:30

Autogol Dimitrovića i prvi pogodak Sadika posle 15 meseci

Samo su u istim takmičenjima, sve ostalo je različito. Sosijedad igra fudbal, Sevilja nešto što sa ovim sportom nema veze. Baskijci uživaju, Andalužani se muče. Imanolova ekipa ima široku lepezu igrača sposonih da je nose, Alonsova se oslanja samo na jednog. Kad je tako, konačnih 2:1 na Anoeti u sudaru španskih predstavnika u Ligi šampiona su logični.

Posle ovakvog ishoda, Sosijead je na tabeli Primere duplo bolji od Sevilje. I to više nego duplo bolji (25:12 u bodovima). Na terenu se moglo primetiti zbog čega je tako.

Izabrane vesti

Razlog još jednog slavlja ekipe iz San Sebastijana je u furioznom početku utakmice. To već postaje zaštitni znak Imanolove ekipe, bilo da igra u prvenstvu ili Ligi šampiona. Ovoga puta posle pokušaja Andera Barenećea iz slobodnog udarca, kad je Marko Dmitrović isprava ukrotio udarac, ali imao tu nesreću da mu lopta ispadne iz ruku i završi u mreži. Taj kiks gol je dodatno raširio krila domaćinu koji kad ubaci u brzinu više ponekad izgleda nezaustavljivo.

Baš kao što je nezaustavljivo izgledao Umar Sadik sredino prvog dela kad je vukao loptu od centra igrališta, niko nije mogao da mu je uzme, malo su ga i potcenili igrači Sevilje i onda je Nigerijac podsetio da u njegovim nogama ima dinamita. Bum! Gol koji će mu podići sampouzdanje posle teške povrede kolena i dugog odsustva, pa će sad biti u prilici da se argumentima nametne stručnom štabu, jer je posle 15 meseci zatresao mrežu.

Vođstvo od 2:0 značilo je da Sosijedad može komotno da igra u nastavku, s tim da koliko god bio napadački dobar toliko je ove sezone defanzivno porozan. Opet je primio gol. A ko će drugi za Sevilju nego Jusef En Nesiri, osmim golom u sezoni. Petim u Primeri. Osmim u 13 utakmica sa Sosijedadom, koji je u prvogm poluvremenu napravio 15 faulova i prebio goste, a da nije zaradio nijedan žuti karton usled starta, već je samo kapiten Mikel Merino sankcionisam usled simuliranja. Na kraju je odnos u faulovima bio 22:8. Sosijedad će vas i prebiti i – dobiti.

Taj En Nesirijev gol bio je poziv ekipe Dijega Alonsa da još više krene napred, veliku šansu je propustio Dodi Lukebakio, En Nesiri uzdrmao prečku i taman kad je delovalo da gosti imaju potencijal za izjednačenje pojavio se Sarhio Ramos. I to u najlošijem obliku. Zbog starta nad Braisom Mendesom je zaradio isključenje, što je čak 30. crveni karton pokazan iskusnom defanzivcu.

Minut kasnije je pocrveneo i kapiten Sevilje, Hesus Navas, pa uprkos promeni trenera, ekipa sa Sančes Pishuana ima dosta problema. A pobedu nema već osam kola u Primeri.


ŠPANIJA 1 – 14. KOLO

Petak

Alaves – Granada 3:1 (2:0

/Torent 11ag, Rebak 38. Omorodion 55 – Uzuni 86pen/

Subota

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Lopez 39 - Ležen 82ag/

Valensija - Selta 0:0

Hetafe - Almerija 2:1 (2:1)

/Grinvud 33, Majoral 45 - Ramazani 7/

Atletiko Madrid - Maljorka 1:0 (0:0)

/Grizman 64/

Nedelja

Viljareal - Osasuna 3:1 (0:0)

/Morales 57, 71, 80 - Katena 78/

Sosijedad – Sevilja 2:1 (2:0)

/Dmitrović ag, Sadik 21 – En Nesiri 59/

18.30: (7,00) Kadiz (4,30) Real Madrid (1,53)

21.00: (1,75) Betis (3,50) Las Palmas (5,00)

Ponedeljak

21.00: (2,35) Đirona (3,50) Atletik Bilbao (3,15)





tagovi

Marko DmitrovićSerhio RamosUmar SadikReal SosijedadSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara