Fudbaleri Zamaleka (©Reuters)
Fudbaleri Zamaleka (©Reuters)

Zamalek juri Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 10:09

Posle remija Piramidsa protiv Al Ahlija, velikan iz Kaira ima šansu da izbori drugo mesto u Premijer ligi Egipta i plasman u elitno takmičenje u Africi

Približava se kraj sezone u Egiptu. Premijer liga ove afričke zemlje startovala je krajem septembra prošle godine. Nekoliko puta je prekidano usled pandemije virusa korona. U ponedeljak se igraju preostale tri utakmice 33. pretposlednjeg kola.

Najzanimljiviji meč igra se u Aleksandriji, a sastaju se Haras i Zamalek (20.00). Domaćin hvata poslednji voz za opstanak. Trenutno je na mestu koje vodi u niži rang, dok gostima iz Kaira je potrebna pobeda da bi na kraju šampionata završio na drugom mestu. Ta pozicija vodi naredne sezone u afričku Ligu šampiona, dok će trećeplasirani igrati u Kupu konfederacije, drugo po rangu takmičenje na kontinentu. Zamalek ima bod više i utakmicu manje, ali ni trijumf u Aleksandriji mu ne grantuje plasman u afričku Ligu šampiona jer će mu biti oduzeto tri boda na kraju sezone. Ukoliko velikan iz Kaira pobede u oba meča do kraja šampionata biće sigurno drugi.

Izabrane vesti

Ove sezone na klupi Zamaleka sedeo je srpski stručnjak Milutin Mića Sredojević, ali je smenjen, a trenutno je na kormilu reprezentacije Zambije. Velikan iz Kaira je osvojio 10 bodova u prethodna četiri kola. Šampion Al Ahli i Piramids su u nedelju odigrali bez golova, pa se Zamaleku pruža velika šansa da pobedom preskoči rivala i pored tri oduzeta boda.

Šampion je odavno poznat. Al Ahli je bio dominantan ove sezone i trenutno ima čak 21 bod više od drugoplasiranog Zamaleka. Ekipa iz Kaira ima u svojim redovima petoriocu stranaca, a svi su iz Afrike, a prema proceni portala Transfermarkt najvredniji su Tunišanin Hamdi Naguez, Jusef Obama i Mustafa Mohamed. Sva trojica su procenjeni na 950.000 evra.

Tradicija je apsolutno na strani Zamaleka, koji je dobio čak 11 od 12 utakmica protiv današnjeg rivala. Haras je odoleo poslednji put u junu prošle godine, kada je u Aleksandriji bilo 1:1.

Utakmice Al Itihad – El Masri i Masr – El Entag su lišene rezultatskog značaja.

EGIPAT – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

El Masri – Ismaili 2:0 (0:0)

Tanta – Arab 2:2 (1:0)

Subota

El Gaiš Misr 1:0 (1:0)

Nedelja

Al Ahl Piramids 0:0

Ponedeljak

15.00: (2,85) Al Itihad (2,90) El Masri (2,60)

15.00: (3,70) Masr (3,25) El Entag (2,00)

20.00: (4,20) Haras (3,25) Zamalek (1,87)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EgipatEgipat 1Zamalek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara