Žanderov let u zbirci najvećih nesreća Crvene zvezde (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.12.19. | 22:59

Brazilac zakopao Crvenu zvezdu u Pireju

Nije Crvena zvezda u eri Vladana Milojevića imala neke velike tragedije i nesreće. Štaviše, često je i bila miljenik sreće. Ali večeras joj je Fortuna okrenula leđa. Tačnije, njeni prvotimci Tomane i Žander su zakopali sve nade o evropskom proleću.

Ako je promašen penal Tomanea i mogao da se preživi, Žanderova glupost i mahanje rukama je bilo nešto od čega nije bilo spasa.

Izabrane vesti

Imala je Crvena zvezda na dohvat ruke plasman u šesnaestinu Lige Evrope i evropsko proleće, držala aktivnih 0:0 do 87. minuta u Pireju, Grci su kuljali od nervoze, a onda je centaršut Buhalakisa loše procenio Žander. Nije uspeo da skine loptu glavom sa skoka Elbadalauiju, već je potpuno nelogično zamahnuo rukom i skinuo loptu sa glave kapitenu Olimpijakosa. Nije blo dileme, sudija Orsato je opravdano pokazao na penal, a Jusuf El Arabi sa bele tačke ostavio Zvezdu bez zlatnog boda i plasmana u Ligu Evrope.

Žanderov tragčni let svakako ide u zbirku najgupljih poteza srpskog fudbala. Iskusni Brazilac je podsetio na neke ranije neverovatne penale koje su pravili uglavnom srpski reprezentativci, a u zbirci najnesrećnijih Zvezdinih evropskih brodoloma se dopisao na listu uz mečeve u Atini protiv Panatinaikosa, Borusije Menhengladbah, Kelna, Glazgov Rendžersa, Strazbura, Bordoa

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara