Zanimljivo, vrlo zanimljivo pojačanje Benfike... Tek će da se čuje za njega (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.19. | 21:59

Karlos Vinisijus pokazao zašto je debelo plaćen

Prošlog leta je Benfika zaradila ogroman novac od transfera. Skoro 250.000.000 je inaksirala Benfika od prodaja igrača, ali i od procenata za transfere nekih njenih bivših fudbalera.

U kupovine pojačanje je uloženo nešto više od 40.000.000 evra, a skoro polovina te sume je otišla na jedno prilično zanimljivo ime. Benfika je iznenadila mnoge kada je odlučila da Napoliju plati čak 17.000.000 evra za brazilskog napadača Karlosa Vinisijusa (24).

Izabrane vesti

Reč je o relativno nepoznatom igraču je kojeg je Napoli doveo iz Brazila u leto 2018. godine iz Brazila za samo 4.000.000 evra i odmah ga poslao na pozajmicu i Rio Ave gde je igrao jako dobro, pa kje prošle zime prešao na pozajmicu u Monako što je bio korak napred. I tamo je ostavio dobar utisak, ali u Napoliju i dalje nisu ozbiljno raučnali na njega.

Javila se Benfika, platila cenu od 17.000.000 evra i dovela pojačanje koje su mnogi okarakterisali kao rizično.

Na debiju u dresu Benfike je ušao u igru i posle pet minuta na terenu postigao gol protiv Pasoš Fereire. Od tada ga je trener Laž uglavnom koristio kao poslednju izmenu, još tri puta je ušao sa klupe i sveukupno upisao nešto više od pola sata na terenu.

Večeras je u meču protiv Vitorije Setubal dobio šansu da prvi put bude starter i opet opravdao poverenje. Mučila se Benfika da slomije otpor gostiju iz Setubala, mogla čak i da prva primi gol, nije uspevala da stvori neku zicer šansu, a onda je na scenu stupio Karlos Vinisijus.

Brazilac se majstorski snašao u gužvi pred golom protivnika, prebacio golmana, a onda poslao loptu u mrežu. Vrlo zanimljiv gol…

Ispostavilo se da ja taj gol bio dovoljan Benfiki da upiše novu pobedu. Iako je u finišu meča strahovala za tri boda jer je Tarabt u 80. minutu zaradio crveni karton, a Vitorija imala neke solidne prilike za izjednačenje.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara