Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zapata poništio Tadićev gol, Liverpul promešao Midtjiland - ali povredio se Fabinjo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.10.20. | 22:54

Dosta uzbuđenja u grupi D

Mnogi su trljajući ruke dlanom o dlan čekali susret Atalante i Ajaksa jer je sama činjenica da će ovi klubovi igrati jedan protiv drugog delovalo kao mogući vatromet. I naravno da su bili u pravu. Iako je delovalo da je Ajaks odradio ceo posao u prvom poluvremenu sa dva gola, od čega je jedan bio delo našeg Dušana Tadića, Boginja provincije se vratila u drugom poluvremenu, pa su se i jedni i drugi zaustavili na po ta dva gola - 2:2 (0:2).

Kopljanici su u boljoj formi u poslednje vreme. Dovoljno je samo reći da je Ajaks za vikend u Holandiji dao 13 golova Venlu, tako da je Boginja provincije još i dobro prošla na ovoj utakmici sa

Izabrane vesti

Tim iz Holandije je veliki posao odradio u prvom poluvremenu. Igralo se oštro sa obe strane, a jedan faul je skupo koštao Atalantu. Sudija je posle gledanja VAR-a pokazao na belu tačku, a takvu šansu nije propustio ko drugi do Dušan Tadić. Jako lep udarac, po visini, po sredini i tako je gost došao do prednosti posle pola sata igre.

Samo osam minuta kasnije bilo je 0:2. Lasina Traore je dokazao odličnu formu i iskoristio je smušenost Atalante da podigne prednost na 2:0. Pomalo je to bila i smešna situacija, ali Traore nije birao, ubacio je loptu tik preko linije, dovoljno da Ajaks potpuno mirno ode na odmor. Međutim, Duvan Zapata mu je doneo brzo potpuni nemir. Atalanta je takva ekipa koju ne smete otpisivati, a Zapata je golovima u 54. i 60. minutu pokazao Ajaksu gde ima rupe u odbrani pa je poravnao rezultat na 2:2. Tako smo na isteku sat vremena igre bilo ponovo na "nuli".

Očekivanja su se ispunila, prštalo je na sve strane.

Utisak je da je Ajaks na ovoj utakmici bio bolji rival, da je bio bliži pobedi, vodio je sa 2:0, ali Zapata je kvalitetom rasnog strelca uspeo da iščupa bod za svoju ekipu. Kopljanici su u završnici napali svim silama, skoro sa četiri - pet napadača, ali ni to nije vredelo. Nisu smeli da prime onako dva brza gola...

Ne može se reći da je Liverpul lako došao do pobede nad Midtjilandom, ali nekako se samo čekalo kada će da probije oklop gostiju što se dogodilo u drugom poluvremenu preko Dioga Žote, a onda je u nadoknadi Mohamed Salah postavio konačnih - 2:0 (0:0).

Međutim, postoji jedna stvar koja će žestoko kvariti raspoloženje Jirgena Klopa uprkos osvajanju tri boda. Pored ne toliko ubedljive igre i šansi gostiju.

Liverpul je na meču protiv Midtjilanda doživeo novi peh. Izgubio je i Fabinja, a videćemo koliko je povreda ozbiljna, prema prvim informacijama deluje da je u pitanju zadnja loža. I opet je u pitanju štoper, jer su pre Fabinja povrede zadobili i Virdžil van Dajk i Džoel Matip. Umesto Fabinja je u igru u 28. minutu ušao Ris Vilijams, a Liverpul je tako suštinski ostao samo sa jednim iskusnim štoperom, Džoom Gomezom.

Suštinski je posle ovih silnih povreda ostala rupa ispred Alisona Bekera i videćemo kako će Jirgen Klop to uspeti da nadomesti u narednim utakmicama, protiv ozbiljnijih protivnika.

Liverpul je u poslednje vreme zaigrao bolje, vezao je dva trijumfa, a ovaj duel protiv danskog predstavnika pokazao je da Redsi imaju dovoljno kvaliteta i kada su povređeni i izranjavani da mogu da prelome utakmice protiv ekipa koje dođu da se brane na Enfildu.

Fenomenalna je bila akcija u 56. minutu, promešali su domaći igrači Midtjiland kao testo u kibli, nisu gosti znali gde je levo, a na kraju je akciju krunisao Diogo Žota pogotkom koji bi i rekreativac pogodio da je bio na njegovom mestu. Strašna akcija, može da zahvali saigračima na ovom golu. Pre svega Šaćiriju i Aleksander Arnoldu.

Zanimljivo je da je ovo bio desethiljaditi gol Redsa u istoriji kluba. Zaista impresivna istorija, ali i sadašnjost.

Imao je i Midtjiland solidne šanse na ovom meču kao kada je u 77. minutu Evander probao, a lopta je otišla pored stative. I kada to nisu gosti iskoristili, stigla je kazna.

Salah je fauliran u nadoknadi, potom je uspešno izveo kazneni udarac i postavio konačan rezultat.

Na kraju Liverpul uspešan, a Ajaks je propustio dobru šansu za bodove u Bergamu.

GRUPA D

Liverpul - Midtjiland 2:0 (0:0)

/Žota 55, Salah 90+3pen/

Atalanta - Ajaks 2:2 (0:2)

/Zapata 54, 60 - Tadić 30pen, Traore 38/



tagovi

Duvan ZapataDiogo ŽotaŽotaDušan TadićMohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara