Mauro Zarate (© AFP)
Mauro Zarate (© AFP)

Zarate bljesnuo, ali Žuventud opet ostao bez celog plena

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 01:57

Bivši napadač Intera, Lacija, Vest Hema, KPR-a, Votforda i Fjorentine postigao je gol protiv Aimorea, ali ništa od pobede za Žuventud

Završeno je osmo kolo šampionata Gaučo, a meč između Aimore i Žuventuda okončan je bez pobednika - 1:1. Ipak, sve oči navijača bile su uprte u jednog čoveka. Mauro Zarate zaigrao je za Žuventud i odmah pokazao klasu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Iskusni napadač i nekadašnji član brojnih klubova u Evropi, uključujući Inter i Lacio, došao je u Žuventud kao najveće moguće pojačanje. Odmah je postigao i gol, ali na kraju piše se samo da su Aimore i Žuventud podelili bodove.

Izabrane vesti

Žuventudu je bilo potrebno čak sedam kola da dođe do prve pobede pa i ne čudi što je u crvenoj zoni. Upravo je zato angažovan Zarate, fudbaler izvanredne biografije. Ipak i sa njim teško je ući u seriju trijumfa. Klub sa juga Brazila je upisao četvrti iks ove sezone, a uz to imaju i tri poraza.

Da meč neće biti lak, najavio je napadač domaćih Vesli koji je postigao gol već u 12. minutu igre. Onda na scenu stupa glavni lik ovog teksta.

Mauro Zarate oduševljava sve kada je postigao gol u 29. minutu. Tada je izgledalo da će novo pojačanje kluba da donese i preokret, ali od toga nije bilo ništa. Zarate je zamenjen već u 61. minutu pošto očigledno još uvek nije spreman da igra svih 90 minuta.

Što se Aimora tiče, upisana je treća pobeda, a zabeleženo je isto toliko poraza uz dva nerešena meča. Sve to je dovoljno za šesto mesto na tabeli.

BRAZIL (ŠAMPIONAT GAUČO) – 8. KOLO

Subota

Gremio – Sao Luiz 4:0 (2:0)

Guarani de Bage – Frederikense 1:0 (0:0)

Nedelja

Brazil de Pelotas – Ipiranga 1:1 (0:0)

SER Kaksijas – Nobo Hamburgo 3:1 (1:0)

Ponedeljak

Sao Hoze – Internasional 3:2 (0:1)

Aimore - Žuventud 1:1 (1:1)



tagovi

BrazilŽuventudMauro Zarate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara