Foto: AFP
Foto: AFP

Zaza skinuo crnu magiju Olimpika: Spektakularan preokret Torina za prvenac kod kuće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 17:16

Bikovi nadoknadili 0:2 protiv Sasuola

Olimpiko, ali ne onaj rimski, bio je začarano mesto za Torino. Još početkom sezone neko je na fudbalsko stanište Bikova sa severa Italije bacio vradžbinu, ne, kletvu koja 12 utakmica u aktuelnoj, a 14 zaključno sa prošlom takmičarskom godinom nije bila razbijena. Do danas... I to na spektakularan način. Sa tri lopte u mreži Sasuola Torino se u završnih petnaestak minuta vratio iz nokdauna i skinuo sramotni epitet jedinog tima italijanske elite bez pobede kod kuće. A Simone Zaza bio je pravi isterivač đavola, ubica crne magije - 3:2.

O razmerama Torinovog podviga dovoljno govori detalj da je ovo bio prvi preokret u Seriji A posle zaostatka od dva gola od 1983. godine kada je u gradskom derbiju pao Juventus. U tih 38 godina staje čak 938 utakmica!

Izabrane vesti

Kada je završeno prvo poluvreme zaostalog meča 24. kola Serije A, ništa nije slutilo da bi dvostrukom strelcu Domeniku Berardiju iko mogao da otme zvanje igrača utakmice. Koliko zna da bude ubitačan u šesnaestercu rivala 26-godišnji Italijan demonstrirao je najpre u šestom minutu kad je došao do dvocifrenog broja prvenstvenih pogodaka u sezoni. U završnih desetak minuta prvog dela, Berardi je natrčao na jedan ne baš idealan centaršut Žeremija Toljana i tada je malo ko sumnjao da će ekipa Roberta de Zerbija na Mapei stadion poneti ceo plen.

---------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------

Ali fudbal često obara zakone verovatnoće, pa je od 77. minuta meč dobio zaokret od 180 stepeni. Pokušaji prvenstveno Rolanda Mandragore, ali i ostalih saigrača nagovestili su da Torinova linija života nije ravna. Koliko je Granata bila uporna da se podigne i potpuno vrati u meč pokazuje učestalost pokušaja u okvir gola Kosilijija. Zaključno sa poslednjim sudijskim zviždukom bilo ih je 15, pa ne čudi što su tri lopte završile u golu. Ponovo je potvrđena teorija o poroznosti odbrane Neroverdih koji su 17. put zaredom primili bar gol.

Petnaestak minuta pre kraja pogodio je Zaza na asistenciju Sanabrije, kroz narednih deset Rolando Mandragora iskoristio je odbitak posle intervencije Konsiljija da poravna rezultat, a Kristijan Ansaldi je savršenom loptom pred sam kraj omogućio Zazi drugi pogodak, a Toru beg iz zone ispadanja.

Ako je Sasuolo u prvom delu sezone konstantno istican kao najprijatnije iznenađenje prvenstva, taj epitet potpuno je izbledeo na poslednjih 11 prvenstvenih utakmica koje su izrodile samo dve pobede Filipa Đuričića i drugova.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČ 24. KOLA

Sreda

Torino - Sasuolo 3:2 (0:2)

/Zaza 77, 90+3, Mandragora 87 - Berardi 6, 38/

*** kvote su podložne promenama




tagovi

sasuoloTorinoDomeniko Berardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara