Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Zbog ovoga se vratio Suarez

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 23:10

Nacional u noći između ponedeljka i utorka, od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu, na gostovanju Seritu ima priliku da obezbedi prvo mesto u urugvajskoj Klausuri, a samim tim i plasman u finale za titulu

Luis Suarez i njegov Nasional su veoma blizu osvajanja prvog mesta Klausure. Ukoliko velikan iz Montevidea savlada Serito (utorak, 01.30) u pretposlednjem kolu, obezbediće i matematički prvo mesto, koje automatski vodi u finale za titulu.

To mu je omogućio kiks River Plejt iz Montevidea i Maldonado u okviru 14. kola. River je odigrao 1:1 sa Penjarolom, a Maldonado nije iskoristio ni dva crvena kartona novog prvoligaša Defensor Sportinga, ostalo je 0:0. Zato, ako Nasional trijumfuje, otići će na +4.

Izabrane vesti

Za to se Suarez i vratio iz Evrope. Želja mu je bila da osvoji još jednu titulu sa matičnim klubom, a sada je blizu toga. Međutim, u novembru će mu isteći ugovor i postaće slobodan agent, a pitanje je hoće li urugvajski golgeter uopšte nastaviti karijeru posle Mundijala u Kataru.

Šampionat se bliži kraju i Luis Suarez će napustiti Nacional. Neću da pravim lažna očekivanja svojim izjavama“, poručio je predsednik Nacionala Hoze Fuentes u izjavi za lokalnu televiziju.

Ko osvoji Klausuru, za titulu će igrati protiv najboljeg tima Aperture. To je Liverpul iz Montevidea. Prvu od dve meč lopte Nasional ima na gostovanju Seritu, najslabijem timu u Klausuri.

01.30: (15,0) Serito (7,00) Nasional (1,15)

Fenjeraš je iz dosadašnjih 13 mečeva sakupio samo šest poena, doživeo je čak devet poraza. U prva dva meča ove godine, Nasional ga je pobeđivao sa po 3:0 i 5:0.

Klinci mlađi od 11 godina moći će da uđu besplatno na stadion i da odgledaju uživo jednu od poslednjih Suarezovih utakmica u Nacionalovom dresu. Nekadašnji as Ajaksa, Liverpula, Barselone i Atletiko Madrida je veoma motivisan, u Klausuri je na 11 mečeva postigao pet golova i zabeležio tri asistencije.

Bio je Suarez junak u prošlom kolu, pogotkom u 88. minutu je doneo Nasionalu pobedu nad Albionom (1:0), prvu posle četiri vezana remija. Prethodno mu je u 19. minutu VAR poništio gol zbog ofsajda.

Ukoliko se na kraju bude okitio titulom, to će 35-godišnjem napadaču da bude druga sa Nasionalom. Prethodnu je osvojio još u sezoni 2005/2006, a kasnije je pet puta bio prvak Španije (četiri puta sa Barselonom i jednom sa Atletikom), a jednom je sa Ajaksom osvojio i prvenstvo Holandije. U sobi sa trofejima ipak su mu najsjajnije medalje koje je osvojio 2015. godine sa Barsom, kada je podigao pehar Lige šampiona, odnosno 2011. sa reprezentacijom Urugvaja, kada je osvojena Kopa Amerika.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

URUGVAJ 1 (KLAUSURA) – 14. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Rentistas – Feniks 1:3 (0:1)

Maldonado – Defensor Sporting 0:0

Nedelja

Liverpul M. – Sero Largo 1:0 (1:0)

Danubio – Albion 3:0 (0:0)

Penjarol – River Plejt M. 1:1 (0:1)

Ponedeljak

Montevideo Siti – Boston River U TOKU

Vonderers – Plaza Kolonija U TOKU

Utorak

01.30: (15,0) Serito (7,00) Nasional (1,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Urugvaj 1Luis SuarezNasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara