Željo se priprema u Srbiji, čeka nas veliki regionalni derbi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 16:26

Čitaoci MOZZART Sporta mogu da dobiju dres velikana iz Sarajeva

Reprezentativne pauze klubovi koriste na razne načine kako bi održavali formu za nastavak nacionalnih šampionata. Sarajevski Željezničar septembarski klupski predah koristi u Srbiji, gde se nalazi na mini pripremama. Šef stručnog štaba Tomislav Ivković iskoristiće ovaj period i pokušati nadoknaditi sve ono što nije uspeo zbog kašnjenja sa pripremama. Bilo je tu mnogo problema u organizacionom smislu, trenerskom i igračkom kadru, pa su Plavi sa Grbavice dobrano kasnili sa pripremama, ali uprkos tome uspeo je Željo da sa mladim snagama ostvari solidan broj bodova u dosadašnjem delu Premijer lige.

Svestan situacije sa ne baš sjajnim pripremnim periodom, Tomislav Ivković je sa velikim zadovoljstvom dočekao vest da će njegov tim dodatno brusiti formu u Srbiji, tačnije Gornjem Milanovcu i Kragujevcu. Plavi se tamo nalaze već nekoliko dana, gde su odigrali jedan prijateljski meč. Upisan je poraz od srpskog niželigaša Takova sa 0:3, a već sutra pred Željom je novi test. Ovaj put protivnik je Radnički iz Kragujevca, a meč će biti odigran na stadionu „Čika Dača“.

Izabrane vesti

"Želeo bih da iskoristim priliku da se zahvalim ljudima iz Radničkog 1923 na sjajnom gostoprimstvu. Zaista smo prezadovoljni načinom na koji smo dočekani i koliko se svi iz kluba trude da nam budu dobri domaćini. S obzirom da smo kasnili sa početkom priprema, ova mini turneja po Srbiji dobro će nam doći da se pre svega bolje upoznamo i znatno spremniji uđemo u nastavak prvenstva“, rekao je trener Željezničara u najavi utakmice sa članom Super lige Srbije.


Mnogo pažnje pred ovaj duel svakako je privuklo ime Aleksandra Kosorića, defanzivca Željezničara, koji je pre devet godina komandovao odbranom kragujevačkog tima u Super ligi Srbije, te nekadašnjem članu Partizana. Upravo će Kosorić sutra imati zaigrati pred navijačima kojima je svojevremeno bio miljenik.

„Drago mi je što sam nakon dužeg vremena ponovo ovde na „Čika Dači“, a još draže mi je što sam tu zatekao Vladimira Radenkovića, trenera sa kojim sam imao priliku da sarađujem u prošlosti i o kome imam samo reči hvale, kao i svog bivšeg saigrača Slavka Perovića, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Radničkog. Kao neko ko je deo svoje karijere proveo na ovom stadionu, dobro znam koliko Kragujevčani vole fudbal i Radnički, tako da se nadam dobroj poseti i odličnoj atmosferi u subotu“, istakao je Aleksandar Kosorić pred duel sa nekadašnjim klubom.



tagovi

Radnički KragujevacFK ŽeljezničarMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara